Umístění: Společnost Zajímavosti O Senior pasy je mezi Jihomoravany rekordní zájem

O Senior pasy je mezi Jihomoravany rekordní zájem

Brno, 15. prosince 2010 - Přestože prémiový projekt Senior pasy, díky kterým mohou obyvatelé Jihomoravského kraje získat zajímavé slevy u poskytovatelů řady vybraných služeb, odstartoval před necelými třemi měsíci, už nyní je o tuto novinku rekordní zájem. Svědčí o něm i osm tisíc žádostí, které lidé o Senior pasy od 7. října podali.

seniorpas03-250

 


První Senior pasy slavnostně předali dne 24. listopadu jejich držitelům v brněnském Besedním domě představitelé Jihomoravského kraje v čele s hejtmanem Michalem Haškem. Spolu s ním se akce zúčastnili členové Rady JMK Marie Cacková, Jiří Altman a David Macek.

Jižní Morava je vůbec prvním regionem v České republice, který pomáhá lidem po pětapadesátém roce věku systémem slev k pokračování v aktivním způsobu života. Hejtman Hašek zdůraznil snahu vedení kraje o zlepšení podmínek pro plnohodnotný život seniorů při přípravě projektu Senior pasů, obdoby již fungujících Rodinných pasů.

„Senioři mají mít právo strávit podzim svého života důstojně a pokud možno aktivně. Přišli jsme s nabídkou, že můžete senior pas využívat jako určitý systém slev nejenom na jižní Moravě. Jihomoravský kraj na tento účel letos vynaloží dva miliony korun a v roce příštím pět milionů. Jsem rád, že se vás přihlásilo už 8 000 a že za dva měsíce jsme našli už 160 partnerů tohoto projektu. Hledáme možnosti jeho využití i u našich partnerských regionů v zahraničí, například v Zadarské župě v Chorvatsku,“ uvedl hejtman.

Slavnostní atmosféru předávání členských karet senior pasů doplnilo představení několika poskytovatelů slev a vystoupení cimbálové muziky.


Doporučujeme také článek: Slevy až 50 procent pro držitele Senior pasů v krajských nemocnicích


Cackova_150Pomoci seniorům a umožnit jim nakupovat se slevami řadu vybraných služeb v široké síti poskytovatelů v celém kraji – takový je ve stručnosti cíl nového projektu Senior pas. A přestože od jeho startu neuběhly ani tři měsíce, už nyní o něj lidé projevují mimořádný zájem. Podrobnosti o projektu přibližuje Marie Cacková, členka Rady Jihomoravského kraje, zodpovědná za sociální a rodinnou politiku.




  • Jaké vidíte hlavní priority a problémy v oblasti sociální a rodinné politiky?

Tuto myšlenku lze shrnout do hesla - pomáhat potřebným. V této době jde také o to, abychom dokázali efektivně hospodařit s prostředky, které máme k dispozici. Jsem ráda, že trend u nás na jižní Moravě co se týká možnosti rozpočtu je dobrý. Snažím se do sociální sféry nasměrovat více prostředku než v minulosti. Tím se automaticky dostane na více „potřebných“, než v minulosti.

  • Na začátku měsíce října byl oficiálně odstartován nový projekt Senior pas. Můžete jej našim čtenářům blíže představit?

Projekt Senior pas jsou unikátním projektem Jihomoravského kraje. Vznikl s cílem pomáhat a podporovat vás, naše spoluobčany s věkem od 55 let. Zaměřuje se na věkovou skupinu, která je v době ekonomická krize nejvíce ohrožená. Jižní Morava je vůbec první lokalitou v Česku, která umožňuje lidem po pětapadesátém roce pokračovat v aktivním způsobu života s možností šetřit finanční prostředky.

Podle našeho názoru přichází projekt právě včas. Přichází v době, kdy nás obklopuje nelehká atmosféra přinášející i stinné stránky života. Často mne lidé v minulosti oslovovali s prosbou o pomoc. Pokud to bylo alespoň lehce v mých silách, snažila jsem se jim vyhovět. Většinou to byli ale jednotlivci, občas malé skupiny, komu se pomoci dostalo. O to větší radost mám z dnešního setkání, zájmu a reakcí na projekt Senior pas.
  • Svoje pasy už mohli dostat už první senioři. Byl o slavnostní předání prvních senior pasů zájem?
Slavnostní předání proběhlo 24. listopadu v Besedním domě za účasti hejtmana Jihomoravského kraje. Společně jsme předali celkem 6 jubilejních karet, tou nejslavnostnější byla ta s pořadovým číslem 5000. V zaplněném sále vládla přátelská atmosféra a pozvání přijali i někteří poskytovatelé. Byli to zástupci Knihovny Jiřího Mahena a nově registrovaných firem Evropské oční kliniky LEXUM a knižního vydavatelství Computer Press. Tím správným úvodem i závěrem bylo vystoupení Cimbálové muziky se sólistou Jiřím Helánem. Celý sál notoval a pozpěvoval, to jsou momenty, které nelze zapomenout.

seniorpasy-slavnostni_predavani600

  • Jak konkrétně Senior pasy pomáhají?
Jedná se o bonusový program pro obyvatele od pětapadesáti let. Jedinou podmínkou členství je věk a bydliště na území jižní Moravy. Zájemci na základě bezplatné registrace obdrží do několika týdnů členskou kartu. Její přidaná hodnota je v bonusové nabídce slev v síti pečlivě vybraných poskytovatelů.
  • Které firmy nabízí seniorům slevy? A na jaké služby?
Nabídka projektu Senior pas je opravdu pestrá. Zahrnuje slevy v řádu několika desítek procent v oblastech zdravotnictví, lázeňství, wellness, cestování, stravování, ubytování, vzdělání nebo muzeí, galerií, nebo i spotřebních nákupů.
  • Jak velké slevy na seniory čekají?
Firmy nabízející slevy jsou řazeny do tří skupin. „Běžný“ poskytovatel předloží celoroční nabídku slev v rozmezí 5-15 procent, „stříbrný“ pak 20-30 procent v rámci sezónní nabídky a konečně „zlatý“ poskytovatel nabídne časově omezenou slevu 35-50 procent na dva, pět nebo deset dnů.
  • Kde všude se dají slevy uplatnit? Nejedná se především o brněnské firmy?
To určitě ne, naopak se snažíme, aby nabídka pokrývala hned od začátku celé území našeho kraje.
  • Je už o projekt mezi seniory zájem?
O členství v tomto bonusového programu je již nyní enormní zájem ze strany poskytovatelů slev i ze strany Jihomoravanů. Od startu projektu máme přihlášeno už 8000 registrovaných zájemců (stav k 30. listopadu, pozn. red.).

(red)

Registrace Senior pasů aneb jak si vyřídit Senior pas?

Existuje hned několik cest, jak získat bonusovou kartu Senior pas. Zájemci se mohou registrovat on-line na www.seniorpasy.cz, telefonicky na čísle 543 210 790 nebo písemně, zasláním registračního formuláře na adresu Senior pasy, Mendlovo nám. 1a, 603 00 Brno. Komu vyhovuje elektronická komunikace, může své jméno, příjmení, ulici, č. p., město, PSČ, telefon, e-mail a datum narození zaslat na info@seniorpasy.cz.

 


Související články:
Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle BuzzTip redakci

Komentáře a dotazy k produktu  

 
+2 #2 2011-10-12 13:36
Dnes jsem se přihlásila na Seniorpas,jsem zvědavá,co vše to bude obnášet pro mne,která žije na malé vesnici v pohraničí.
Citovat
 
 
+1 #1 2011-01-24 17:23
Konečně mi dorazil můj nový Seniorpas. Těším se na další slevy - jen houšť a větší kapky!
Citovat