Umístění: Podrobnosti - Víkend s brněnskými pivovary

Napsat e-mail Tisk

Víkend s brněnskými pivovary

Akce Upravit akci

Název akce:
Víkend s brněnskými pivovary
Datum konání:
29.08.2015 - 30.08.2015
Místo konání:
Špilberk 210/1, 662 24 Brno

Popis akce

Kdo vaří nejlepší pivo v Brně? Vyřeší akce Víkend s brněnskými pivovary

 

Osm pivovarů, dva dny, jeden hrad a litry piva. Tak bude vypadat Víkend s brněnskými pivovary, doprovodná akce letošní hlavní výstavy Muzea města Brna Žít pivo. Patřit jí bude poslední prázdninový víkend 29. a 30. srpna. Pro návštěvníky to bude jedinečná šance, jak poznat všechny brněnské pivovary pohodlně na jednom místě – na Špilberku – a ochutnat, jak se jim daří vařit pivo. A co víc: na akci se bude soutěžit o nejlepší brněnské pivo.

 

Na výstavě Žít pivo sice lidé poznávají historii brněnských hospod a pivovarů, ale akce Víkend s brněnskými pivovary je naopak zavede do současnosti. O víkendu 29. a 30. srpna se na Špilberku sejde osmero současných pivovarů z Brna: představí se široké veřejnosti a hlavně jí dají ochutnat svoji produkci.

 

Tohle jsou všechny brněnské pivovary. Všechny se také sejdou na Špilberku:

 

Pegas – Richard – Magistr – Lucky Bastard – Líšeňský pivovar – Létající pivovar Albert – Parní pivovar Hauskrecht – Starobrno

 

Přestože Brno platí za hlavní město vinařské jižní Moravy, pivovarům, i těm malým, se zde v poslední době daří lépe a lépe. Zatímco za minulého režimu byl v Brně pivovar i přes bohatou tradici vaření piva, jak dokládá i výstava Žít pivo, jen jediný, dnes jich je dokonce osm. Který z nich vaří pivo nejlépe? To vyberou přímo lidé v soutěži o nejlepší pivo.

 

Každý z pivovarů nominuje podle nejlepšího uvážení své nejlepší pivo do soutěže. Všichni návštěvníci výstavy Žít pivo získají poukázku na ochutnávku vzorku piva zdarma u každého pivovaru. Jak potom hlasovat? Stačí vhodit vyplněný lístek do urny příslušného pivovaru. Hlasující budou mít šanci vyhrát balíček pivních suvenýrů a celoroční vstupné na hrad Špilberk.

 

K ochutnání nebudou jen současná piva. Pivovar Lucky Bastard uvařil podle starobylé receptury speciální pivo Středověk, aby lidé poznali, jak dnes tolik oblíbený mok chutnal v dobách středověku a raného novověku. Víkendovou akci zpříjemní kromě mnoha druhů piva také občerstvení a hudba. Zvídavější návštěvníky pak čekají každou hodinu komentované prohlídky výstavy Žít pivo.

 

Vstup na akci je zdarma. Po oba víkendové dny bude platit zvýhodněný vstup na výstavu Žít pivo. Ke každé zakoupené vstupence získají lidé vstupenku pro druhou osobu zdarma. Děti do 7 let budou mít vstup úplně zdarma.

 

Víkend s brněnskými pivovary

29. srpna: 13–22 hodin

30. srpna: 13–18 hodin

 

 

Více informací na www.spilberk.cz

Organizátor:
Muzeum města Brna
WWW stránka:
http://www.spilberk.cz/vikend-s-brnenskymi-pivovar

Kontakt:
Špilberk 210/1, 662 24 Brno
Kontaktní telefon:
542 123 677
Kontaktní e-mail:
muzeum.brno@spilberk.cz