Umístění: Podrobnosti - Folklorní festival v zámeckém parku Slavkov 2010

Napsat e-mail Tisk

Folklorní festival v zámeckém parku Slavkov 2010

Akce Upravit akci

Název akce:
Folklorní festival v zámeckém parku Slavkov 2010
Datum konání:
02.07.2010 - 04.07.2010
Místo konání:
Zámek Slavkov - Austerlitz

Popis akce

V neděli 4. července 2010 bude zámecký park patřit folkloru. Od 14.00 hodin se zde představí folklorní soubory z Makedonie, Polska a Slovenska. Soubory, které na slavkovském zámku vystoupí, se zároveň zúčastní 3. soutěžního festivalu folklorních souborů Dambořice. Festival se koná v termínu 2. - 4. července 2010 na téma Boj o jablko.
Mezi vystupujícími na Zámku Slavkov – Austerlitz bude folklorní soubor ANPI BISERI z Makedonie, který pracuje pod záštitou Domu kultury "BISERI" v městě Ohrid. Skupina vznikla v průběhu roku 1975. Repertoár souboru je spjat s národními lidovými tanci z celé Makedonie.
Představí se také polský soubor BIOŁODUNAJCANIE Folkgroup pocházející z regionu Malopolska. Založen byl v roce 2004. Skupina "Biołodunajcanie" získala od svého vzniku řadu ocenění. Soubor patří do úzkého okruhu skupin zastupující vysoké umělecké věrnosti kulturní pravdy.
Nebude chybět také zástupce ze Slovenska - folklorní soubor URPÍN. Skupina byla založena v roce 1957 v Banské Bystrici. K jejímu vzniku vedla snaha skupiny nadšenců o založení reprezentačního krajského folklórního tělesa, která by scénicky ztvárňovala folklórní bohatství Banskobystrického kraje. V průběhu své dlouhodobé činnosti uskutečnil soubor řadu vystoupení ve 28  státech Evropy, Asie, Ameriky a Afriky.
Přijďte strávit příjemné folklorní odpoledne v zámeckém parku. Vstup volný!

Organizátor:
Zámek Slavkov – Austerlitz
WWW stránka:
www.zamek-slavkov.cz

Kontaktní e-mail:
info@zamek-slavkov.cz