Umístění: Podrobnosti - Den otevřených dveří „Jak vidí svět nevidomí“

Napsat e-mail Tisk

Den otevřených dveří „Jak vidí svět nevidomí“

Akce Upravit akci

Název akce:
Den otevřených dveří „Jak vidí svět nevidomí“
Datum konání:
11.11.2010
Místo konání:
Brno, Královo Pole, Chaloupkova ulice č. 7

Popis akce

Přijďte posedět při kávě »poslepu«!

Ve čtvrtek 11. listopadu 2010 pořádá obecně prospěšná společnost TyfloCentrum Brno svůj Den otevřených dveří „Jak vidí svět nevidomí“, na který Vás srdečně zveme! Akce se koná v Brně, Králově Poli na Chaloupkově ulici č. 7. od 9 do 18 hodin. Budete mít možnost seznámit se s pomůckami, které nevidomým pomáhají, s lidmi, kteří s nevidomými pracují, i s klienty, pro které je posezení u kávy poslepu každodenní realitou.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. je obecně prospěšná společnost, která pomáhá nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života. Poskytuje celou řadu sociálních služeb, např. asistenční služby, vzdělávací kurzy, připravuje volnočasové aktivity, pomůže i při hledání zaměstnání, poskytuje také rekvalifikační kurz Základy obsluhy PC pro zrakově postižené, klienti mohou navštěvovat výtvarně a řemeslně zaměřenou dílnu pro nevidomé.
Cílem naší činnosti je vést klienty k aktivnímu způsobu života, udržení jejich života v přirozeném domácím prostředí a dosažení co největší míry jejich samostatnosti a nezávislosti, aby jejich šance na společenské i pracovní uplatnění byly co nejvyšší.

Motto společnosti:
Slepotou život nekončí... již deset let nabízíme pomocnou ruku na cestě tmou.

Organizátor:
TyfloCentrum Brno