Umístění: Podrobnosti - Vyhlášení Vinařství roku 2009

Napsat e-mail Tisk

Vyhlášení Vinařství roku 2009

Akce Upravit akci

Název akce:
Vyhlášení Vinařství roku 2009
Datum konání:
16.03.2010
Místo konání:
Praha, Divadlo Hybernia, Náměstí Republiky 3/4

Popis akce

První ročník prestižního ocenění titulem „Vinařství roku 2009“, vyhlásil na podzim minulého roku Svaz vinařů ČR ve spolupráci s Národním vinařským centrem za podpory Vinařského fondu.

Mezi úspěšné kandidáty, kteří dostali až do samotného finále, patří vinařské společnosti Moravíno s.r.o., Sonberk a.s., Vinné sklepy Valtice, a.s., Vinselekt Michlovský a.s. a Znovín Znojmo a.s. Jedna z nich převezme ocenění „Vinařství roku 2009“ na slavnostním večeru, který se uskuteční 16. března v pražském Divadle Hybernia.

Slavnostní večer, nad nímž převzal záštitu ministr zemědělství Jakub Šebesta a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, se bude skládat z několika částí.

Stěžejním bodem je pochopitelně vyhlášení vítěze, jemuž bude předána originální bronzová plaketa a bude také uveden do Síně slávy vinařství ČR zřizované v Národním vinařském centru ve Valticích. Další, charitativní, rozměr večera naplní dobročinná aukce, při níž budou vydraženy unikátní kolekce špičkových vín od nominovaných vinařství. Vybraní umělci se zhostili nevšedního úkolu a vinné lahve povýšili na umělecká díla. Výtěžek z této aukce poputuje Centru Paraple podporujícímu lidi ochrnuté po poranění míchy.

Program slavnostního večera Vinařství roku 2009 v Hybernii:
• V průběhu večera vystoupí houslista Pavel Šporcl, umělci z muzikálu Baron Prášil a za Centrum Paraple se galavečera zúčastní také Zdeněk Svěrák.
• Svá vína během večera představí pětice nominovaných vinařství.
• Představení Medailonu vín - stovka vín, která byla uvedena do Salonu vín v roce 2010.
• Slavnostní vyhlášení a předání plakety vítěznému vinařství roku 2009.
• Ochutnávka vín, oceněných titulem "Salon vín České republiky 2010".
• Od 21 hodin proběhne charitativní aukce unikátně pojatých kolekcí špičkových vín od nominovaných vinařství.
• Předání výtěžku z aukce zástupci Centra Paraple.