Umístění: Podrobnosti - Mezinárodní festival Tales of Sahara

Napsat e-mail Tisk

Mezinárodní festival Tales of Sahara

Akce Upravit akci

Mezinárodní festival Tales of Sahara
Název akce:
Mezinárodní festival Tales of Sahara
Datum konání:
12.10.2011 - 16.10.2011
Místo konání:
Brno-město

Popis akce

Festival tance a kultury orientálních zemí se vrací do jihomoravské metropole již v říjnu a opět s mezinárodním obsazením. Tales of Sahara, aneb „Příběhy Sahary“, je unikátní pětidenní festival s účastí odborníků v daném poli. Pokud  jste někdy přemýšleli, jak asi vypadá tanec z orientálních krajin jako je Egypt, Perský záliv nebo třeba Indie, tak právě tento festival vám tyto tance předvede v autentické podobě a jejich plné pestrosti, kterou oplývají. Rozsáhlý program je zaměřený na laické publikum i odborníky, na své si přijde každý.

 

Vybírat tak můžete třeba z přednášek na nejrůznější témata – Indický tanec, Život tanečnice, Egyptské rodinné rituály, Cestopisná přednáška o Káhiře, Malování hennou na tělo a další. V Klubu cestovatelů budete moci v říjnu a listopadu shlédnout výstavu Libora Foltýnka, který se fotografování orientálních představení věnuje již nějakou dobu. Páteční večer festivalu je věnovaný programu „Openstage“ v klubu Two Faces, který je přehlídkou tanečnic a souborů především z České republiky. Taneční program je doplněný o bazary s novým orientálním zbožím všeho druhu od oblečení po luxusní parfémy. Víkend pak patří hlavnímu programu a to jsou semináře s odborníky ve studiu ZEN, kde můžete vyzkoušet nejrůznější taneční techniky a v sobotu večer následuje v Divadle Bolka Polívky hlavní vyvrcholení festivalu - tanečně – divadelní představení, kde se představí všichni uznávaní hosté festivalu, jmenovat můžeme např. Mercedes Nieto z Maďarska, Jamilah z Polska, Osama Farag z Egypta nebo Yalia z Rakouska.

 

Představení je koncipováno jako tanečně – divadelní a tvoří tak vyváženou podívanou pro fanoušky tance i pro jejich doprovod, který ocení vtipné scénky mezi tanci. Celé představení tvoří příběh, scénky tématicky uvádějí tance a proto se nemusí bát přijít i laik, kterému výrazy jako Saidi, Raks Sharki nebo Ghawazee nic neříkají.

 

Pokud hledáte únik ze všedního dne a chcete poznat trochu exotiky, neváhejte si o festivalu přečíst více podrobností na www.festivaltance.com  

Organizátor:
Orient Vision o.s.
WWW stránka:
www.festivaltance.com

Kontakt:
festival@festivaltance.com
Kontaktní e-mail:
festival@festivaltance.com