Umístění: Podrobnosti - Modelbraní 2010

Napsat e-mail Tisk

Modelbraní 2010

Akce Upravit akci

Modelbraní 2010
Název akce:
Modelbraní 2010
Datum konání:
15.05.2010
Místo konání:
Znojmo

Popis akce

Modelářská soutěž pro celou rodinu

Dne 15. 5. 2010 se v areálu Domu dětí a mládeže ve Znojmě uskuteční již 4. ročník modelářské soutěže s názvem Modelbraní. Organizátoři se tento ročník soutěže rozhodli pojmout velmi netradičně, hlavním cílem je přiblížit relativně neznámý svět modelů široké veřejnosti. Díky bohatému doprovodnému programu představuje akce ideální prožití soboty pro celou rodinu, které lze skloubit i s prohlídkou historického města Znojma.

Modeláři budou soutěžit v mnoha kategoriích letadel, bojové techniky, lodí a dokonce i závodních aut. Kategorie jsou rozděleny podle věku malých modelářů.  V minulých ročnících byly k vidění i unikátní modely, jako byl například pilotní prostor stíhačky F16, série závodních motorek, nebo vlakové nádraží.

V doprovodném programu se představí zásahová jednotka Městské policie Znojmo, svou techniku představí i Policie ČR. Dalším lákadlem budou rádiem řízené modely tanků v měřítku 1:16, provoz modelového kolejiště. Děti si budou moci zazávodit na profesionální autodráze, nebo se budou moci zúčastnit interaktivního workshopu, kde si budou moci postavit svůj vlastní plastikový model letadla. Stavebnice pro workshop budou pro děti zdarma. V doprovodném programu mohou diváci dále shlédnout útvary zájmového vzdělávání Domu dětí a mládeže Znojmo včetně oddílu Taekwond-da s ukázkami bojového umění. Vyvrcholením celého odpoledne bude slavnostní předání cen a losování soutěže pro diváky, kdy si jeden z nich odnese domů mobilní telefon.

Hlavními pořadateli soutěže jsou Dům dětí a mládeže Znojmo a Klub plastikových modelářů Znojmo. Obě tyto instituce vzájemně spolupracují a poskytují dětem širokou nabídku aktivit pro smysluplné využití volného času. Jan Alexa, zástupce ředitelky z Domu dětí a mládeže dodává: „ V současnosti vedeme už dva kroužky plastikových modelářů a zájem dětí stále roste. Kromě toho pořádáme pro tyto modeláře i nepravidelné víkendové akce pod názvem tzv. „Víkendové patlání“ v krásném lesním prostředí našeho zařízení Hájenka v Olbramkostele. To, že je práce s dětmi úspěšná, dokazují i četné úspěchy dětí na soutěžích“.

Zatímco Dům dětí a mládeže poskytuje technické zázemí, členové Klubu plastikových modelářů působí jako vedoucí kurzů. Předseda KPM Vítězslav Hlávka říká: “Modelářství je náročný koníček, vyžaduje hodně času, trpělivosti ale i historických reálií, proto práci vedoucích kroužků vykonávají úspěšní modeláři, kteří sami vozí ocenění z modelářských soutěží z celé Evropy. Pokud jsme u výčtu našich ocenění, nesmíme zapomenout na několikanásobné mistry republiky, kteří jsou rovněž členy našeho klubu“

Organizátoři by chtěli všechny co nejsrdečněji pozvat na tuto netradičně pojatou modelářskou soutěž. Bližší informace lze najít na www.kpmznojmo.estranky.cz.

Zvláštní poděkování patří všem partnerům a dobrovolníkům, bez nichž by se tato akce nemohla uskutečnit.


 

Organizátor:
DDM Znojmo a KPM
WWW stránka:
www.kpmznojmo.estranky.cz

Kontakt:
Michal Plaček
Kontaktní telefon:
739208133
Kontaktní e-mail:
michalplacek@seznam.cz