Umístění: Podrobnosti - Střelické strunobraní

Napsat e-mail Tisk

Střelické strunobraní

Akce Upravit akci

Střelické strunobraní
Název akce:
Střelické strunobraní
Datum konání:
11.06.2010 - 12.06.2010
Místo konání:
Střelice u Brna

Popis akce

Střelické strunobraní 2010
spousta dobré muziky a bohatý doprovodný program v rodinné atmosféře

Ve dnech 11. a 12.6. 2010 se ve Střelicích u Brna koná již po osmé festival nazývaný Střelické strunobraní. Jedná se o odrůdovou přehlídku kapel řazených do folk a country, i když upřímně řečeno, nejeden z letošních vystupujících by obstál například na rockové, etno a jiných scénách.
Festival bude zahájen v pátek 11.6. 2010 v 18:00 na scéně Vesničko naše středisková, kde se v soutěži O KORUNovacY „utkají" kapely místní a z blízkého okolí. Lazaři, Tendr, T.K.Kati či Omičtí Bardi zajisté potěší každého milovníka country a trampské muziky. Páteční večer završí countrybál s kapelou Krtek a předtančením.
Hlavní a nejnabitější je ale sobotní program. Již od 9:45 je pro Vás připravena pestrá, nejen hudební nabídka. Těšit se můžete na Vernisáže – vystavovat budou fotografové, malíři, dráteníci, loutkaři, ilustrátoři a spousta dalších šikovných lidiček. Dále na Vás čeká Jarmark řemesel, kde se budete moci na vlastní oči přesvědčit o šikovnosti kovářů, tesařů, keramiků, košíkářů a mnohých dalších. Pro děti je připraven Dětský den se spoustou her na motivy pohádek, dětské tetování či malování na obličej. Hudební novinkou je v letošním roce scéna Betlém, na které se Vám od 10:00 postupně představí písničkáři – Jitka Glosová, Jiří Monty Motyčák, Ivo Cicvárek, Lada Hiclová Šimíčková, Pavel Pokorný, Kosma Šimíček nebo také Martin Evžen Kyšperský.
Od 13:00 se na soutěžní scéně představí Milan Tesař ostřílené skupiy Ibatak, Bonsai č.3, Acoustic Irish, Model bazar, Nevermore a Kosmonaut.
Závěrečný Galavečer zahájí slovenský Kofein a na ně naváží úspěchy ověnčené trojice Žamboši a Jananas. Další známou tváří bude zajisté členka Spiritual kvintetu Irena Budweiserová, která vystoupí se svou sólovou kapelou Fade In. Olomoucká folkrocková Bujabéza a bluegrasový Sakrapes budou posledními kapelami našeho festivalu. Po jejich vystoupení ale ještě přijde poslední hudební překvapení.
Věříme, že perfektní domácí atmosféra, nabitý program a dobré občerstvení Vás přilákají 11. a 12.6. do Střelic u Brna, nebo alespoň na naše webové stránky www.strelickestrunobrani.cz.

Organizátor:
Sešlost Střelice
WWW stránka:
www.strelickestrunobrani.cz

Kontakt:
Ondřej Machát
Kontaktní telefon:
728280266
Kontaktní e-mail:
Andrew01@seznam.cz