Umístění: Podrobnosti - Festival IBÉRICA 2012

Napsat e-mail Tisk

Festival IBÉRICA 2012

Akce Upravit akci

Festival IBÉRICA 2012
Název akce:
Festival IBÉRICA 2012
Datum konání:
14.08.2012 - 18.08.2012
Místo konání:
Boskovice, Brno, Letovice, Praha

Popis akce

 

Kulturní bohatství Iberského poloostrova reprezentované umělci nastupující generace představí další ročník festivalu Ibérica 2012. V pořadí deváté pokračování festivalu zaměřeného na kulturní a umělecké rozmanitosti horkokrevného Španělska, pro letošní rok rozšířilo své pole působnosti kromě Prahy, Brna a Boskovic o další jihomoravské město Letovice. I protentokrát organizátoři přizvali významné španělské umělce, aby zdejší publikum inspirovali svojí nespoutanou hudební a taneční tvorbou. Na přehlídku, jež tentokrát nese příznačný podtitul Arte Joven (Mladé umění), přijaly pozvání přední osobnosti, mezi nimiž vyniká fenomenální flamenková diva Belén López s doprovodnou skupinou, pozoruhodná madridská tanečnice Virginie Delgado, jež spolu s kytaristou Petrem Vítem a hercem Tomášem Hanákem zaimprovizuje svou literárnětaneční koláž, nebo vynikající klasičtí pianisté bratři Gistainové.

 

Festival španělské kultury Ibérica 2012 se uskuteční ve dnech 14. – 18. srpna a kromě mimořádných uměleckých zážitků nabídne i aktivní účast na tvůrčích dílnách a další doprovodný program. Na festivalovém talíři nebudou chybět ani vybrané španělské delikatesy nebo neodmyslitelná sangria. Umělecké dění se chystají oživit a na španělskou tematiku navážou rovněž některé osobnosti domácí umělecké scény – například herec a moderátor Tomáš Hanák, fotograf Roman Muchka nebo již zmíněný kytarista a dramaturg festivalu Petr Vít.

 

Vstupenky je možné zakoupit v různých cenových kategoriích v předprodejní síti www.ticketportal.cz, v Divadle Hybernia, v běžných předprodejích v Praze, Brně, na pokladně Zámku Boskovice a v Městském informačním středisku Boskovice.

Organizátor:
24/7 Promotions (spolupořádající PR agentura)
WWW stránka:
www.iberica.cz

Kontakt:
24/7 Promotions
Kontaktní telefon:
723036041
Kontaktní e-mail:
kaspar@24-7promotions.cz