Umístění: Podrobnosti - Festival Ibérica: Veronica Vítová Roa, Petr Vít

Napsat e-mail Tisk

Festival Ibérica: Veronica Vítová Roa, Petr Vít

Akce Upravit akci

Festival Ibérica: Veronica Vítová Roa, Petr Vít
Název akce:
Festival Ibérica: Veronica Vítová Roa, Petr Vít
Datum konání:
15.08.2013 - 15.08.2013
Místo konání:
Brno

Popis akce

Desáté pokračování festivalu španělské kultury Ibérica 2013 představí mezi 13. a 17. srpnem své umělce na koncertech v Praze, Brně, Boskovicích a Letovicích. Oslava desátého výročí festivalu proběhne za přítomnosti opravdových flamenkových legend - dlouholetého klíčového spoluhráče Paca de Lucíi, flétnisty a saxofonisty Jorge Parda, a kytarového virtuóza par excellence Gerarda Núñeze ve společnosti fenomenální tanečnice Carmen Cortés.

Projekt  Al-Andalus těží z bohatství hudby Andalusie – oblasti jižního Španělska – která byla od nepaměti kulturní křižovatkou a současně i mostem mezi Evropou a Afrikou. Je tedy přirozené, že hudba která se zde zrodila, v sobě harmonicky spojuje kulturní dědictví obou kontinentů. Hudební inspirací pro duo Petr Vít + Azar Abou se tak stalo nejen flamenco ale i středověká španělská hudba, stejně jako hudba arabská či sefardská. Instrumentální formace Vít-Abou  také  vystupuje v rozšířené verzi spolu s mladou flamenkovou tanečnicí Veronikou Vítovou-Roa.

Bohatý doprovodný program okoření festivalové dění projekcemi španělské a iberoamerické kinematografie, výstavou španělské výtvarnice Carmen Cólogan, ochutnávkami španělských vín a delikates nebo večerními fiestami. Milovníky módy čeká flamenkový bazar v Zámeckém skleníku, zájemce o zdokonalení se ve španělštině zase intenzívní kurz španělštiny pod vedením rodilých mluvčích, organizovaný španělskou kulturní asociací SPAINART. Více informací na www.iberica.cz.

Organizátor:
Ibérica
WWW stránka:
www.iberica.cz