Umístění: Podrobnosti - Svatogothardské vinařské slavnosti Dolní Kounice

Napsat e-mail Tisk

Svatogothardské vinařské slavnosti Dolní Kounice

Akce Upravit akci

Název akce:
Svatogothardské vinařské slavnosti Dolní Kounice
Datum konání:
03.05.2014 - 03.05.2014
Místo konání:
Masarykovo nám. Dolní Kounice

Popis akce

Vážení přátelé dobrého vína, dovolte nám Vás pozvat na již 7. ročních Svatogothardských vinařských slavností, které se uskuteční v sobotu 3. května 2014. Celé Masarykovo nám. bude v tento den od 13 hod. zaslíbeno vínu.

Vinaři z Dolních Kounic, Moravských a Nových Bránic, Pravlova a Mělčan poskytnou k degustaci přes 300 vzorků kvalitních vín od více než 100 vinařů. Součástí sobotního odpoledne bude možno se bavit i celou řadou doprovodných aktivit, které jsme pro Vás připravili ( řemeslný jarmark, programy pro děti, vystoupení dětského krúžku Rozmarýnek, Pěveckého sboru Mužáci z Pohořelic, vystoupení střelecké skupiny Střelci sv. Gotharda a mnoho dalších).

Příjemnou atmosféru dokreslí po celý den Cimbálová muzika Aleše Smutného. Zajímavým bodem programu bude i aukce vzácných a archivních vín, která proběhne v odpoledních hodinách. Celou akci bude moderovat pan Karel Hegner.

V prostorách židovské synagogy a kulturního domu budou pro ty, co si kromě dobrého vína potrpí i na kulturní zážitky, instalovány dvě výstavy. První z nich bude výstava obrazů Jižní Moravy a okolí od paní Jitky Mazánkové, druhá výstava se týká pěstování a prodeje kaktusů, ve spolupráci s Klubem kaktusářů Astrophytum Brno.

Nezapomínáme ani na naši nejzajímavější a nejstarší historickou památku, kterou je klášter Rosa coeli ( Růže nebeská). Zpřístupněna veřejnosti bude od 10- 18 hod.

Tradiční vinařská akce bude letos doplněná o Cyklovýlet s Českým rozhlasem Brno na trasách 45 km a 30 km. Na obou trasách bude připraven program, který obsahuje návštěvu místních památek, zajímavostí a lokálních vinařství. Registrace Cyklovýletu bude probíhat 3. května od 9.30 do 11. 00 hod. na Masarykově nám. v Dolních Kounicích. Slavnostní uvítání a otevření trasy bude v 10.00 hod.

Pro všechny bude k dispozici i několik míst s občerstvením.

Věříme, že pěkné počasí, dobrá nálada a programová nabídka splní vaše očekávání a společně prožitá sobota ve Vás zanechá dobrý pocit i vzpomínky.

Organizátor:
Město Dolní Kounice
WWW stránka:
www.dolnikounice.cz

Kontakt:
Ing. Jana Jurková
Kontaktní telefon:
513 030 427
Kontaktní e-mail:
tic@dolnikounice.cz