Umístění: Podrobnosti - 6. Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní

Napsat e-mail Tisk

6. Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní

Akce Upravit akci

Název akce:
6. Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní
Datum konání:
12.09.2014 - 14.09.2014
Místo konání:
Mikulov

Popis akce

V rámci Pálavského vinobraní, které se koná 12. – 14. září 2014 v Mikulově, realizován již šestý ročník unikátní akce zacílené na široké spektrum návštěvníků vinobraní – Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní ve víně, Mikulov 2014.

Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní ve víně, Mikulov 2014 nabídne možnost návštěvníkům Pálavského vinobraní prověřit zajímavou formou své schopnosti vnímání vůní obsažených ve víně a uvědomit si úzké spojení mezi vínem a vinnými vůněmi, které jsou pro vnímání jedinečnosti toho kterého vína naprosto klíčové.

Hlavní soutěž je založena na kombinaci praktických a teoretických (nicméně ne nutně expertních) schopností. Aspirant na titul mistra republiky tak bude muset zvládnout poznávání vůní ve víně s využitím renomované učebnice Vůně vína – Le Nez du vin francouzského odborníka v oblasti arómat Jeana Lenoira, poznávání vůní reálných produktů a zodpovědět řadu vědomostních otázek o vůních vín se zaměřením na vína z Moravy a Čech.

 

Minulé ročníky mistrovství se těšily mimořádnému zájmu soutěžících i diváků a návštěvníků vinobraní. Mistrovství si tak v rámci Pálavského vinobraní vybudovalo pevnou pozici a lze očekávat, že v letošním roce přiláká ještě více soutěžících i diváků.

WWW stránka:
www.vunevina.cz