Napsat e-mail Tisk

Festival otevřených sklepů – Sv. Martin pod Pálavo

Akce Upravit akci

Festival otevřených sklepů – Sv. Martin pod Pálavo
Název akce:
Festival otevřených sklepů – Sv. Martin pod Pálavo
Datum konání:
10.11.2018 - 11.11.2018
Místo konání:
Horní Věstonice, Dolní Věstonice, Pavlov, Milovice, Bulhary

Popis akce

Podzimní Festival otevřených sklepů se znovu vrací pod Pálavu. Přijďte ochutnat vína, která zde díky vápenitému podloží získávají jedinečné vlastnosti a chuť.

Zdejší vinice s výhledem na nejkrásnější dominantu Moravy, druhohorní pohoří Pálavu, jsou místem se skutečným geniem loci. Nacházejí se v teplé a suché panonské oblasti Nacházejí se v teplé a suché panonské oblasti a od ostatních poloh na Moravě se zásadně odlišují obsahem vápna v půdě. Místní vína mají díky tomuto vápenitému podloží jedinečné vlastnosti. Právě vápenité podloží i unikátní klimatické podmínky dávají místním vínům nezaměnitelnou chuť. Do nevídané kvality tu vyzrává Ryzlink vlašský, ale vyniká také Rulandské bílé a Chardonnay. Nenechte si ujít příležitost vína z Pálavy ochutnat – nikde jinde se taková nerodí.

V ceně vstupenky získáte degustaci všech vzorků, vstup do všech sklepů, tištěného průvodce, degustační skleničku, stylovou tašku, možnost využití festivalové autobusové dopravy a vstup na vybrané akce doprovodného programu zdarma.

Organizátor:
Partnerství, o.p.s.
WWW stránka:
www.otevrenesklepy.cz

Kontakt:
Partnerství, o.p.s.
Kontaktní telefon:
515 903 121
Kontaktní e-mail:
otevrene.sklepy@nap.cz