Umístění: Podrobnosti - CZ&SK Hello Jazz Weekend (13. ročník)

Napsat e-mail Tisk

CZ&SK Hello Jazz Weekend (13. ročník)

Akce Upravit akci

Název akce:
CZ&SK Hello Jazz Weekend (13. ročník)
Datum konání:
12.07.2012 - 14.07.2012
Místo konání:
Kyjov, Uherské Hradiště, Veselí nad Moravou

Popis akce

Jazz se přihlásí o slovo už ve čtvrtek 12. července večer, kdy se na dvou místech v regionu uskuteční „festivalové předkrmy“. Ve Veselí nad Moravou budou hrát slovenští Balkansambel, vloni účastníci hlavního koncertu. V Uherském Hradišti se v atriu u hotelu Mlýnská sejde parta kolem saxofonisty Jiřího Motla. V pátek odpoledne se v Kyjově na náměstí představí především „jazzová juniorka“ (několik kapel z různých ZUŠ regionu), ale i hosté ze Slovenska a muzikanti, kteří hrají jazz s Víťou Začalem.

Hlavní koncerty přijdou na řadu v pátek 13. 7. v hradišťské REDUTĚ a v sobotu 14. 7. v atriu MKS v Kyjově. Hlavní menu festivalového večera bude složeno z produkce hradišťského JAZZGANGU, velkého CZ&SK BIG BANDU Matúše Jakabčice a speciálního hosta večera, americko-česko-slovenské sestavy SKIP WILKINS QUINTET.

„Protože se letos na scéně vystřídají jen tři kapely, budou mít účinkující k dispozici větší časovou plochu, a proto bychom si měli užít klidnou a vyváženou hudební produkci,“ doplnil Jan Dudek s tím, že stejně jako v předchozích letech je partnerem město Uherské Hradiště a letos i Ministerstvo kultury Slovenské republiky a Slovenský hudební fond. Poděkování patří také pravidelným podporovatelům CZ&SK HELLO JAZZ WEEKENDU z řad privátního sektoru.

Pátek 13. července v 16.00 před radnicí:

  • Festivalová Svačinka
  • Žesťový Kvintet ZUŠ Kyjov
  • YoofJazz ZUŠ Kyjov
  • Swing Kvartet Lukáše Bečky (Senica)
  • Jan Čarek (Brno).