Napsat e-mail Tisk

Knižní bleší trh v Rajhradě

Akce Upravit akci

Knižní bleší trh v Rajhradě
Název akce:
Knižní bleší trh v Rajhradě
Datum konání:
23.06.2012
Místo konání:
Rajhrad, památník písemnictví na Moravě

Popis akce

Poprvé v září loňského roku uspořádal Klub přátel Památníku na nádvoří benediktinského kláštera v Rajhradě neformální setkání všech zájemců o knihy již mnohokrát čtené, použité, odložené… a pro někoho tím přitažlivější. Vždyť právě kniha plná poznámek a s otrhanou obálkou svědčí o tom, že sloužila čtenářům často a opakovaně. Pak zákonitě musí vyvolávat otázku: „Co na ní ti lidé mají?“ a také touhu začíst se do těchto stránek.

Takové knihy jdou tedy z ruky do ruky, ale mohlo se stát, že zrovna Vás minuly. Najít je však můžete právě na knižním bleším trhu, stejně jako sami můžete přinést svazky, které se Vám nakupily ve Vašich knihovničkách – učebnice, cestopisy, červenou knihovnu, beletrii, literaturu faktu i knihy pro děti, atlasy, gramofonové desky.

To vše a třeba i spolu s vlastními prožitky z četby si vzájemně vyměníme v sobotu 23. června mezi 10 a 13 hodinou před vstupem do Památníku písemnictví na Moravě. K dispozici budou propagační materiály, akci lze spojit s prohlídkou kláštera, výstav a expozic.