Napsat e-mail Tisk

FESTIVAL OTEVŘENÝCH SKLEPŮ - JARO NA MIKULOVSKU

Akce Upravit akci

FESTIVAL OTEVŘENÝCH SKLEPŮ - JARO NA MIKULOVSKU
Název akce:
FESTIVAL OTEVŘENÝCH SKLEPŮ - JARO NA MIKULOVSKU
Datum konání:
13.04.2013 - 14.04.2013
Místo konání:
Mikulov, Bavory, Perná, Dolní Dunajovice, Březí

Popis akce

Jarní Festival otevřených sklepů vás pod heslem „Víno a kultura ve sklepech jižní Moravy“ zve do nejjižnější části Mikulovské vinařské podoblasti. Sklepy otevře 30 známých i méně známých vinařů v Mikulově, Bavorech, Perné, Dolních Dunajovicích a Březí.

 

Vinaři z kraje pod Pálavou se představí přímo ve sklepech a sklepních uličkách. Na vápenitých půdách v okolí Pálavy vyzrává Ryzlink vlašský s nezaměnitelným charakterem. Výbornou jakostí tu vynikají i Rulandské bílé a Chardonnay. V hlinitějších půdách Dunajovických vrchů se k Ryzlinku vlašskému přidává další odrůda typická pro Mikulovsko – Veltlínské zelené. Milovníkům těchto vín se festivalem otevírá možnost ochutnat úžasná vína ze sklizně roku 2012. Přijďte srovnat poslední ročníky sami, vše jako vždy přímo ve sklepech z rukou vinařů.

Jarní festival začíná oficiálně v sobotu 13. dubna, sklepy se otevřou od 10.00 do 21.00 s následným večerním programem. V neděli pak pokračuje od 10.00 do 15.00, po oba dva dny s možností nákupu vín.

Centrální registrační místo je v areálu místního gymnázia (Komenského 273/7, 692 01, Mikulov). Kyvadlová doprava mezi obcemi bude zajištěna. V programu festivalu opět nebude chybět delikátní gurmetské menu s místními víny, servírované nejlepšími kuchaři v místních restauracích i přímo ve sklepech.

Poskládejte si výhodný balíček ubytováním, vstupenkou, případně s pátečním gurmánským banketem přímo na stránkách festivalu. Informace o kulturním programu, možnostech výhodného ubytování a festivalové kyvadlové dopravě najdete na www.otevrenesklepy.cz.

Vstupenky v síti
www.otevrenesklepy.cznebo v e-shopu Nadace Partnerství, objednávky pro skupiny telefonicky na čísle 515 903 144.


 

Organizátor:
Partnerství, o.p.s.
WWW stránka:
www.otevrenesklepy.cz

Kontakt:
Barbora Pavlíčková
Kontaktní telefon:
608 329 946
Kontaktní e-mail:
otevrene.sklepy@nap.cz