Umístění: Podrobnosti - Tvůrčí dílny festivalu Ibérica

Napsat e-mail Tisk

Tvůrčí dílny festivalu Ibérica

Akce Upravit akci

Tvůrčí dílny festivalu Ibérica
Název akce:
Tvůrčí dílny festivalu Ibérica
Datum konání:
13.08.2013 - 17.08.2013
Místo konání:
Boskovice

Popis akce

Oblíbené taneční lekce horkokrevného flamenka, salsy či neodolatelného argentinského tanga nebo příležitost naučit se temperamentní hře na cajón či flamenkovou kytaru nabídne jubilejní 10. ročník festivalu španělské kultury Ibérica 2013. Po příznivém ohlasu veřejnosti z předešlých let ani letos nebude v pestré programové náplni chybět kromě tanečních i hudebních vystoupení předních španělských umělců rovněž řada tvůrčích dílen. Festival, jenž se uskuteční ve dnech 13. – 17. srpna v Brně, Boskovicích, Praze a Letovicích, nabízí poslední volná místa v kurzech flamenkového tance, svůdné salsy, argentinského tanga a instrumentálních kurzech kytary a perkusí, jež povedou domácí i zahraniční renomovaní lektoři. Letošní dílny svým frekventantůn nabízejí mimořádný bonus ve formě workshopu s největšími hvězdami letošní Ibériky tanečnicí Carmen Cortés a kytaristou Gerardo Núñezem.

„Prvotřídní obsazení lektorských postů a neopakovatelná atmosféra festivalu se španělskou tematikou zajišťuje flamenkovým tvůrčím dílnám dlouhodobě značnou popularitu a už teď jsou některé kurzy zcela obsazeny,“ přibližuje náplň tvůrčích dílen Martina Himerová, která má jejich organizaci na starost. „V letošním roce byly opět mezi lektory přizvány mimořádné osobnosti, například tanečník David Pérez, kytarový virtuos Carlos Piñana či populární tanečnice Virginia Delgado. Začátečníky a středně pokročilé si do práce vezmou taneční lektorky s letitou praxí Lucía Čellárová-Mansfeldová a Petra Šťastná, specialisté na flamenkovou hru Stano a Matúš Kohútkovi a v neposlední řadě oblíbený kolumbijský lektor Alvaro Vargas Flórez, který zájemce o tanec zavede do tajů svůdné salsy či charismatického argentinského tanga. Bonusem pro naše věrné fanoušky je mimořádný workshop s fenomenální tanečnicí Carmen Cortés, kytaristou par excellence Gerardo Núñezem a jejich dvorním perkusistou Cepillem.“ Všechny připravované dílny se uskuteční přímo v srdci festivalu v Boskovicích.

Kurzy jsou rozvrženy do pěti dnů – od úterý 13. srpna do soboty 17. srpna. Vyvrcholením tvůrčích dílen se stane – jako každý rok – sobotní závěrečná fiesta v zámeckém skleníku, kde všichni účastníci společně s lektory vytvoří nefalšovanou flamenkovou atmosféru. Kurzovné se pohybuje od 1000 do 3000 Kč podle intenzity kurzu a frekventanti mají volný vstup na stání na všechny festivalové koncerty. Podrobný ceník je k dispozici na festivalovém webu www.iberica.cz. Registrace do dílen je možná prostřednictvím festivalového webu www.iberica.cz, případně na e-mailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Organizátor:
Ibérica
WWW stránka:
www.iberica.cz