Umístění: Podrobnosti - Vinařské slavnosti v Poysdorfu a vinobraní Mikulov

Napsat e-mail Tisk

Vinařské slavnosti v Poysdorfu a vinobraní Mikulov

Akce Upravit akci

Vinařské slavnosti v Poysdorfu a vinobraní Mikulov
Název akce:
Vinařské slavnosti v Poysdorfu a vinobraní Mikulov
Datum konání:
05.09.2013 - 08.09.2013
Místo konání:
Mikulov, Poysdorf

Popis akce

V rámci Dolnorakouské zemské výstavy 2013 „Chléb & víno“ se tento týden na své hosty z řad milovníků vína těší dvě mimořádně významné akce.

 

Od 5. do 8. září 2013 zve vinařské město Poysdorf na 56. okresní vinařské slavnosti, kterými oslaví zahájení Dolnorakouského podzimu vína roku 2013 v oblasti Weinviertlu. Po celé čtyři dny nám budou vinaři a sdružení pěstitelů vína prezentovat vzorky z tohoto atraktivního regionu s vynikajícími odrůdami v čele s veltlínským zeleným. V tradičních uličkách s vinnými sklípky se o dobrou náladu postarají dechové kapely a hudební skupiny z místního kraje. Okresní vinařská slavnost je akcí pro mladé i starší, potěší ucho i chuťové pohárky. Mezi prominentní hosty se v tradičním vinařském slavnostním průvodu pořádaném pod heslem „Chléb & víno“ zařadí v neděli ve 14:00 hodin zemský rada Mag. Karl Wilfing, královna místních vín Tanja Dworzak, fotbalová legenda Frenkie Schinkels i další početní hosté z oblasti kultury, politiky a byznysu. Vstup na tyto slavnosti je zdarma.

 

TIP: V rámci okresní vinařské slavnosti navštivte také Dolnorakouskou zemskou výstavu 2013 na téma „víno“ ve výstavním areálu v Poysdorfu!

 

Jen 15 kilometrů od Poysdorfu se v moravském Mikulově koná Pálavské vinobraní. I tady vás čeká pestrý program s historickým vinařským jarmarkem, slavnostní průvod, ochutnávky vína a burčáku, široký výběr gastronomických specialit a plno muziky, tance a vyžití pro celou rodinu. Vstupenka na všechny tři dny stojí 400,- Kč, denní vstupné je podle data a místa konání od 100 do 300 Kč.

 

Na festivalu vystoupí:

Nightwork, Olympic, Wohnout, Kryštof, Aneta Langerová, Peter Bič Project, Anna K, UDG, Ruda z Ostravy, Václav Neckář a Bacily, Robert Křesťan a Druhá tráva, Pavel Bobek, Petr Bende a CM Grajcar, Vlasta Rédl s kapelou a mnoho dalších...

 

TIP: Regionální muzeum v Mikulově je společně s lázeňským městem Laa, střediskem muzeí v Mistelbachu (MZM Museumszentrum Mistelbach), skanzenem v Niedersulzu (Museumsdorf Niedersulz) a zámkem ve Wolkersdorfu partnerem Dolnorakouské zemské výstavy 2013. Se vstupenkou na Zemskou výstavu dostanete na výstavu „Cesta vína staletími“ v regionálním muzeu v Mikulově 20% slevu (plné vstupné je 2,- eura).

 

TIP: Pro pohodlný příjezd na Dolnorakouskou zemskou výstavu kyvadlovou veřejnou dopravou jsou k dispozici klimatizované nízkopodlažní autobusy vyjíždějící z dopravního uzlu v Mistelbachu (jednodenní jízdenka stojí 4,- eura, celodenní kombinovaná s S-Bahn a vstupenkou na Dolnorakouskou zemskou výstavu od 19,90 eur), které o víkendu jezdí i do Mikulova.

 

Podrobnosti o příjezdu a dalších akcích v rámci Dolnorakouské zemské výstavy 2013 „Chléb & víno“ najdete na www.noe-landesausstellung.at

Organizátor:
Mikulov a Poysdorf