Umístění: Podrobnosti - Svátek divokých hroznů v Poysdorfu

Napsat e-mail Tisk

Svátek divokých hroznů v Poysdorfu

Akce Upravit akci

Svátek divokých hroznů v Poysdorfu
Název akce:
Svátek divokých hroznů v Poysdorfu
Datum konání:
28.09.2013 - 28.09.2013
Místo konání:
Poysdorf

Popis akce

U mnoha podzimních vinařských akcí se přirozeně všechno točí kolem zkvašené vinné šťávy. 28. září 2013 si však přijdou i mladší hosté Dolnorakouské zemské výstavy plně na své: při svátku Divoké hrozny - Wilden Trauben Fest - v Poysdorfu se sejdou hrozny a divočáci. Díky různorodému programu bude akce slavností pro celou rodinu.

Od 12:00 hod vystaví firma Wottle historické lisovací stroje a pozve návštěvníky, aby si vylisovali vlastní hroznovou šťávu. Vedle ochutnávky hroznů s vysvětlujícím komentářem o jednotlivých druzích vína budou k dispozici četná zastavení, kde je možné hrát různé hry nebo se bude promítat kino. O tělesné blaho a nekonečné množství tipů, jak zvěřinu upravit nejlépe, se nebude starat nikdo menší, než dvojnásobným mistr světa v grilování Adi Matzek.Divoký svátek hroznů je zároveň startovním výstřelem pro „LEPUS 2013“, světovou soutěž, na niž jsou pozváni řezníci a divočinu zpracovávající podniky, aby produkty upravené ze zvěřiny přihlásili do soutěže o nejlepší výtvor.

Hudební stránku zajistí odpoledne umělkyně a umělci Dolního Rakouska. Při živých přenosech rozhlasového vysílání „Radio 4/4“ stanice ORF Niederösterreich od 15:00 do 16:00 hod se čekají hosté jako Andy Lee Lang, Barbara Helfgott se skupinou Rondo Vienna nebo zpěvačka šlágrů Tasha Bergmann. A s DJ rozhlasové stanice Radio Niederösterreich si necháme odpoledne příjemně doznít.

V rámci svátku divokého hroznu -Wilden Trauben Festes- představí architekt a karikaturista Gustav Peichl také vítězky a vítěze komiksové soutěže. Od tohoto dne bude v požitkové dílně na výstavišti Dolnorakouské zemské výstavy 2013 v Poysdorfu k vidění výběr z odevzdaných uměleckých děl mladých autorů

Divoký svátek hroznů je ideální příležitostí k návštěvě Dolnorakouské zemské výstavy 2013 „Chléb &víno“. Do 3. listopadu 2013 se zakrojíme v městečku Asparn an der Zaya do kulturních dějin chleba a v Poysdorfu nám nalijí vše zajímavé o révové šťávě.

TIP: K pohodlnému příjezdu na akce Dolnorakouské zemské výstavy 2013 veřejnou dopravou Vám budou pojedou z uzlového dopravního bodu v Mistelbachu klimatizované bezbariérové nízkopodlažní autobusy v kyvadlové dopravě, které jezdí o víkendu i do Mikulova a Niedersulzu.

Podrobnosti o příjezdu a dalších akcích konaných v rámci Dolnorakouské zemské výstavy 2013 „Chléb & víno“ najdete na www.noe-landesausstellung.at.

WWW stránka:
http://www.noe-landesausstellung.at/cs/home