Umístění: Podrobnosti - V Brně budou smažit obří bramborák!

Napsat e-mail Tisk

V Brně budou smažit obří bramborák!

Akce Upravit akci

Název akce:
V Brně budou smažit obří bramborák!
Datum konání:
24.06.2010
Místo konání:
Brno, náměstí Svobody

Popis akce

Dobrovolníci Hnutí DUHA budou na dvoumetrové pánvi smažit a poté rozdávat obří bramborák ze surovin, které do Brna necestovaly přes půl světa
Posilování lokální ekonomiky a podstatně nižší exhalace skleníkových plynů jsou přednosti obřího bramboráku, který na brněnském Náměstí Svobody ve čtvrtek usmaží Hnutí DUHA. Suroviny na přípravu jídla pocházejí od zemědělců, kteří hospodaří poblíž Brna.

Cílem akce je upozornit na zbytečný dovoz potraviny, které na náš stůl přes regály supermarketů putují i tisíce kilometrů. Přitom kvalitní české zemědělské produkty si lze snadno pořídit v každém větším městě prostřednictvím tzv. bioklubů či bedýnkového systému. Takové potraviny jsou nejen chutnější, ale jejich doprava nezatěžuje životní prostředí.

Podpora místního zemědělství je jedna z oblastí, které se věnuje Hnutí DUHA v rámci iniciativy Velká výzva. Jejím cílem je přijetí nového zákona, který závazně stanoví, že Česká republika bude snižovat exhalace skleníkových plynů o 2 % ročně – krok po kroku, rok po roku. Rozhýbe tak investice do moderních zelených řešení, jako jsou lokální potraviny, zateplování domů, čistá energie, pohodlná veřejná doprava nebo snadná recyklace.


Hrubý harmonogram akce:
9:45-11:00    příprava těsta
10:00-11:00    instalace obří pánve
11:00-12:00    smažení bramboráku
12:00-13:00    rozdávání kolemjdoucím

Organizátor:
Hnutí DUHA
WWW stránka:
www.hnutiduha.cz

Kontakt:
Jiří Koželouh
Kontaktní telefon:
723 559 495
Kontaktní e-mail:
jiri.kozelouh@hnutiduha.cz