Napsat e-mail Tisk

LADOVSKÁ MIKULÁŠSKÁ ZABIJAČKA

Akce Upravit akci

LADOVSKÁ MIKULÁŠSKÁ ZABIJAČKA
Název akce:
LADOVSKÁ MIKULÁŠSKÁ ZABIJAČKA
Datum konání:
07.12.2013
Místo konání:
Hrad Špilberk, velké nádvoří

Popis akce

Ladovská zima na Špilberku

I když letos Sv. Martin nepřijel do Brna na bílém koni, přesto už na brněnském hradě Špilberku vypukla pravá „ladovská zima“. Muzeum města Brna totiž připravilo tradiční vánoční výstavu, na níž představuje jednoho z nejznámějších kreslířů a ilustrátorů dětských knih Josefa Ladu, jehož kresby a obrázky znají snad úplně všichni.

Při příležitosti výstavy kreseb Josefa Lady se uskuteční přímo na velkém nádvoří hradu Špilberku ladovská mikulášská zabijačka. V sobotu 7. prosince od 10 do 17 hodin se bude pult pana řezníka prohýbat pod zabijačkovými specialitami. Otevře se tradiční řemeslnický trh a také současný Recyjarmark jehož motto zní Jak se Nezbavovat použitých věcí. Připraveno bude teplé občerstvení i ochutnávka mladých vín a nealkoholických hroznových moštů.

V zábavném programu na pódiu (bude se hrát a soutěžit každou hodinu) vystoupí malí Sněhuláčci z MŠ Dubová 2 z Brna-Jundrova, soubor historické hudby Weytora, proběhne soutěž dětských masek čertů, Mikulášů i andělů. Pro děti a věčně mladé návštěvníky budou připraveny i tvůrčí dílny Nálada na Ladu (Andělská dílna a Dílna zimních přání) a hádanková soutěž ve výstavě Josef Lada, jejíž prohlídka bude za zvýhodněné vstupné.

Konat se budou mimořádné prohlídky interiérů hradu, kasemat i jihozápadního bastionu.

Dívky a dámy mohou také strávit sobotní odpoledne klidněji návštěvou výstavu Symfonie kabelek, kde proběhne prezentace originální autorské módy a doplňků z ateliéru G44 a komorní výstavu křehkých paličkovaných krajek Lenky Malátové.

Pro chlapce a pány bude k dispozici výstava k 60. narozeninám HC Kometa Brno.

A kdo má rád moderní expresivní umění může navštívit výstavu Můj dům, můj hrad, na níž spolu vystavují, obrazy a kresby, malíř, hudební skladatel a pedagog Vladimír Franz a Ida Saudková své klasické černobílé fotografie.

Organizátor:
Muzeum města Brna
WWW stránka:
www.spilberk.cz

Kontakt:
Mgr. Michaela Budíková
Kontaktní telefon:
542 123 616
Kontaktní e-mail:
budikova@spilberk.cz