Napsat e-mail Tisk

JFB 2014: Dixie Company

Akce Upravit akci

JFB 2014: Dixie Company
Název akce:
JFB 2014: Dixie Company
Datum konání:
06.04.2014
Místo konání:
Alterna, Kounicova 506/48, Brno

Popis akce

Poznaňská kapela Dixie Company byla založena v roce 1993 a hraje tradiční jazz. Absolvovala stovky koncertů v mnoha prestižních místech v Polsku a zahraničí. Její úroveň a popularitu potvrzuje mimo jiné fakt, že speciálním hostem koncertu k 15. výročí kapely se stal legendární Acker Bilk se svým Paramount Jazz Bandem. K dalším velkým hvězdám, s nimiž skupina sdílela pódium, patří dánský Papa Bue’s Viking Jazz Band.

Dixie Company hrála na mnoha festivalech a ve významných jazzových klubech v České republice, Německu, Maďarsku, ve Francii, Švýcarsku, Švédsku a na Slovensku. V roce 2013 natočili společné album s afroamerickou zpěvačkou Donnou Brown. Dixie Company už několik let organizuje poznaňský Traditional Jazz Festival, který hostil početné hvězdy dixielandu a early jazzu včetně legendárního trumpetisty Kennyho Balla.
K charakteristickým rysům kapely patří herní styl „hot“ s maximálním swingem a spontánní improvizací sólistů. „Velmi působivé je především až krkolomné proplétání hlasů jednotlivých dechových nástrojů, perfektně podporované rytmickou sekcí,“ dodává kapelník Piotr Soroka. „Důležitý prvek zvuku Dixie Company představují i zpěv a hra na banjo naplněné vřelostí a humorem."

Organizátor:
JazzFestBrno
WWW stránka:
www.jazzfestbrno.cz