Kalendář je určen pouze pro prezentaci kulturních, sportovních a společenských akcí v regionu Brno, resp. Jihomoravský kraj. Nevkládejte prosím informace o kurzech, školeních a jiných komerčních akcích. Nedovolená prezentace bude smazána.
Degustace Domaine de Nidolères aneb CO MÁ SPOLEČNÉHO BRNĚNSKÝ PODNIK LA BOUCHÉE A NEJLEPŠÍ RESTAURANT SVĚTA - EL BULLI?V obou můžete ochutnat víno Raphaelle 2006 zařazené mezi 100 nej vín světa. V rámci degustace, kterou jsme přichystali na tento pátek 5.10., budou otevřeny jediné 4 lahve, které se nacházejí v České republice, ale také další vína z Domaine de Nidolères. Uvede je osobně majitel vinařství Pierre Escudié, jeho žena Martine bude spolu s naším šéfkuchařem v kuchyni a společně připraví pro hosty večera jídla podle starých rodinných receptů vycházejících z katalánské kuchyně.5.11.2010 od 19h, restaurace La Bouchée, Údolní 33 Brno, www.labouchee.czDOMAINE DE NIDOLÈRESDomaine de Nidolères je po osm generací rodinný podnik, zahrnující krom vinařství i vyhlášenou malebnou hospůdku Auberge de Nidolères. Auberge řídí Martine, manželka vinaře Pierra Escudié, kterého vína se úžasně snoubí s její převážně katalánskou kuchyní.Rodina Pierra Escudié hospodaří na téměř 50 ha, její vinice je situována poblíž vesnice Tresserre na čtvrtohorních terasách tvořených jíly, pískovcem a štěrkem. Z vinic je nádherný výhled na pohoří Albères, které je součástí Východních Pyrenejí. Téměř devadesátiletá réva dává vínům z Nidolères jejich osobitost a bohatost.Pierre si získal pověst svérazného vinaře, který vyrábí ryze přírodní koncentrovaná a kořenitá vína a který ve svém vinařství téměř vůbec nepoužívá dubové sudy. Červená vína mohou díky silné struktuře zrát minimálně 10 let. Bílá a růžová se vyznačují výrazným charakterem, který z nich dělá velká gastronomická vína. Část vín je jen částečně filtrována a část nesířena. Jeho přírodně sladká fortifikována vína jsou vyhlášena a občas se mu podaří i lahůdka – výběr z cibéb – naposled v roce 2005.Každý rok některé z jeho vín získá minimálně 90 bodů od renomovaných hodnotitelů a jedno z vín – Raphaelle 2006 – bylo v roce 2009 vybráno restaurací El Bulli Ferrana Adrii, která dlouhodobě kraluje žebříčku Michelin i dalším prestižním výběrům a kde se na rezervaci čeká až dva roky. Stejné víno zařadil Andreas Larsson mezi 100 nej vín světa.VÍNO DOMAINE DE NIDOLÈRES & DEGUSTAČNÍ MENU 5.11.2010 v 19h- Verema de San Marti 2005 & Foie gras pošírované ve stejném víně, podávané na perníkové podestýlce - La Raphaelle 2008 & Carpaccio připravené z kachních prsou, ochucené cibulovou marmeládou a čerstvou rukolou - La Justine 2008 & Vepřová panenka na grilu krájená na tenké plátky přelitá omáčkou ze sýra Saint Agur - La Pierroune 2007 & Jehněčí karé po katalánsku na rozmarýnu a ančovičkách - L’Angelette 2007 & Boules de Picoulat – jihofrancouzská specialita - masové koule s omáčkou z hříbků a bílých fazolí - Raphaelle 2006 - Muscat de Rivesaltes 2009 & Tradiční francouzský ovocný koláč zdobený šlehanou smetanou Cena menu a vína: 1380 Kč
EventList powered by schlu.net
žádné akce nebyly nalezeny