Umístění: Jižní Morava Ekonomika Na Brněnsku proběhnou tradiční Dny pasivních domů

Na Brněnsku proběhnou tradiční Dny pasivních domů

Brno, 8. listopadu 2011 - Desítky energeticky úsporných domů po celé České republice se o víkendu 11.–13. listopadu otevřou návštěvníkům Dnů pasivních domů. Tradičně nebudou chybět ani domy z Brněnska. Již osmý ročník mezinárodní akce pořádá Centrum pasivního domu.

pasivni_dum250

 


Především rostoucí ceny energií a zájem o energeticky úsporné bydlení stojí za rostoucí popularitou nízkoenergetických a pasivních domů. Vyjít vstříc tomuto trendu se snaží i brněnské Centrum pasivního domu, které stejně jako v minulých letech pořádá Dny pasivních domů. Na jediný víkend v roce se tak v polovině listopadu otevře přes padesát pasivních domů v celé republice včetně známé Sluneční ulice v Hradčanech u Tišnova. V Brně bude možné navštívit energeticky šetrné domy v Kohoutovicích nebo v Bystrci, v nejbližším okolí Brna pak například v Habrovanech u Rousínova.

„Zájemci o úsporné bydlení mohou díky tomu získat nejen potřebné technické informace, ale i praktické rady přímo od majitelů pasivních domů. Prohlídky v jednotlivých dnech kromě jiného doplní i semináře a workshopy,“ říká Kateřina Tydlačková z pořádajícího Centra pasivního domu.

Novinkou pro letošní ročník jsou také dvě organizované exkurze z Prahy a Brna, které návštěvníkům umožní bezproblémovou prohlídku včetně odborného komentáře. Všichni zájemci o tématiku úsporného bydlení se navíc mohou zúčastnit doprovodných soutěží o víkendovou dovolenou v ukázkových pasivních domech od Českého ráje až po Bílé Karpaty. Kompletní program a seznam domů, které se letos do Dnů pasivních domů zapojí, naleznete na internetové adrese www.pasivnidomy.cz.

 

zdroj: Centrum pasivního domu


Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle BuzzTip redakci