Umístění: Podrobnosti - Praděda Fest 2010

Napsat e-mail Tisk

Praděda Fest 2010

Akce Upravit akci

Praděda Fest 2010
Název akce:
Praděda Fest 2010
Datum konání:
27.08.2010 - 29.08.2010
Místo konání:
Hustopeče u Brna

Popis akce

Osmý ročník Praděda Festu se bude i tentokrát konat poslední prázdninový víkend (tj. 27. a 28. srpna 2010) v přírodním amfiteátru na Křížovém vrchu v Hustopečích u Brna. Poprvé se bude odehrávat na třech pódiích, kdy k hlavnímu a tanečnímu nově přibyla stage pro nadějné kapely a zajímavé alternativní projekty.

Mezi největší lákadla bude určitě patřit vystoupení hvězdy evropské hudební nezávislé scény - Parova Stelara - průkopníka elektronikou říznutého jazzu a swingu. Za sebou má několik EP a čtyři alba. Na Praděda Fest přijede tento Rakušan představit to zatím poslední, loňské Coco, jako vůdčí osobnost Parov Stelar Bandu. Toto pětičlenné hudební těleso si vydobylo uznání po celém světě. A nutno říct, že zcela oprávněně. Na začátku dubna se o tom mohl přesvědčit zcela vyprodaný pražský Palác Akropolis. Energií nasáklá show s podmanivou atmosférou bude bezpochyby jedním z vrcholů 8. ročníku Praděda Festu!

 

Dalším potvrzeným headlinerem je stálice evropské hudební scény – finská cross-overová kapela Waltari. Z Bosny přijede Dubioza Kolektiv, neskutečná smršť moderních a tradičních stylů. Pokud vás zajímá, jak tento mix zní, tak doporučujeme stáhnout si jejich letošní album 5 to 12, je zdarma ke stažení na stránkách kapely (www.dubioza.org). Těšit se také můžete na Buty, Sto Zvířat, Visací Zámek. Jiřího Schmitzera, Midi Lidi, Dva a mnoho dalších.

 

Taneční stage Radia 1 nabídne především zlomené beaty. Temný grimový a dubstepový zvuk Anglie přijede prezentovat MRK1, dvorní producenta notoricky známých Virus Syndicate. Melodický drumandbass zahraje B-Complex z Hospitalu. Line-up dále doplní např. Babe LN, Sayko, X.Morph nebo Josef Sedloň.

 

Třetí stage bude pod patronátem growshopu My Garden a se zaměří na zahrádku domácích kapel a hudebních projektů. Zahrát přijedou např. Pop-Porn, Kacu!, Mashy Muxx a další.

 

Tradiční doprovodný program obstará hlavně přední český freestyle motocrossař Petr Kuchař se svou FMX exhibicí. Připravena bude také lezecká stěna, paintball nebo čajovna. Vstupenky lze zakoupit do 15. srpna za 400 Kč a to jak v kamenných obchodech (seznam na stránkách festivalu), tak i online na portálech TicketStream, Ticket Portal nebo Eventim. Držitelé karet ISTC (ISIC, ALIVE, ITIC, STAFF) dostanou vstupenku o 50 Kč levnější v prodejnách předprodejních sítí TicketStream a Ticket Portal. Dvoudenní vstupenka na místě bude za 550 Kč a jednodenní za 390 Kč.

 


Konec léta? Jezdím za Pradědou.

 

 

www.pradeda.cz

Organizátor:
Mimoto, o.s.
WWW stránka:
www.pradeda.cz

Kontakt:
Jakub Šabata
Kontaktní telefon:
+420 605 817 668
Kontaktní e-mail:
pradeda@email.cz