Umístění: Podrobnosti - Zámek s vůní benzínu aneb automobilismus a šlechta

Napsat e-mail Tisk

Zámek s vůní benzínu aneb automobilismus a šlechta

Akce Upravit akci

Zámek s vůní benzínu aneb automobilismus a šlechta
Název akce:
Zámek s vůní benzínu aneb automobilismus a šlechta
Datum konání:
30.06.2017 - 03.09.2017
Místo konání:
Muzeum Vyškovska, náměstí Čsl. armády 2, Vyškov

Popis akce

Vernisáž výstavy 29. 6. 2017 v 17:00 hodin.

Za posledních 130 let ovlivnil automobil život lidí tak, jako málokterý z vynálezů moderní doby. Spolu s vlakem, letadlem, telefonem, televizí a internetem zkrátil vzdálenosti a zmenšil svět do nepatrných rozměrů.

Ve svých začátcích byl však automobil spíše jakousi hračkou pro vyvolené, kteří si mohli tuto drahou zábavu dovolit, tedy pro šlechtu. Teprve postupem času, s rozvojem podnikání, se auta začala používat jinak než k zábavě. Dnes patří k nejběžnějším prostředkům pro soukromé i pracovní účely.

Výstava Zámek s vůní benzínu vznikla jako dokumentace automobilismu šlechty, která v této oblasti splnila roli průkopníka. Jak se jezdilo v době, kdy první vozy vlastnili aristokraté, kdy neexistovaly pořádné silnice, dopravní značení ani benzínové pumpy? O tom se můžete dozvědět na výstavě, kde uvidíte takřka 30 velkoplošných autentických fotografií, historické automapy, dobový autoservis, motoristickou módu pro muže, ženy i děti z 20.–30. let 20. století a další historické artefakty s motoristickou tematikou. Děti určitě zaujmou modely aut a hračky pro malé automobilisty. Nejmladší návštěvníci budou mít také možnost vyrobit si autíčko. Všichni se mohou vyfotografovat v maketě dobového automobilu a alespoň na chvíli se stát aristokratickým automobilistou.

Organizátor:
Muzeum Vyškovska, p. o.
WWW stránka:
www.muzeum-vyskovska.cz

Kontakt:
Ivana Fleková
Kontaktní telefon:
517348040
Kontaktní e-mail:
flekova@muzeum-vyskovska.cz