Umístění: Podrobnosti - Ekologické opravování a budování domů a bytů

Napsat e-mail Tisk

Ekologické opravování a budování domů a bytů

Akce Upravit akci

Název akce:
Ekologické opravování a budování domů a bytů
Datum konání:
20.10.2010 - 20.10.2010
Místo konání:
CEV Pálava, Mikulov

Popis akce

Všichni musíme někde bydlet a dřív nebo později dojdeme k myšlence, že by to bydlení mělo být i pěkné, ale ekonomické a možná i ekologické. O tom, že tyto věci se dají zkloubit se Vás pokusíme přesvědčit našim podzimním cyklem přednášek. Pokusíme se pomocí našich lektorů zodpovědět na spoustu Vašich naléhavých otázek. Protože každého z Vás zajímá trochu něco jiného, témata jsme rozdělily následovně:

20. října chceme k nám pozvat ty, kteří již bydlí, ale cítí, že ekonomicky a ekologicky příliš náročně a že je třeba s tím něco dělat, pokud možno finančně únosně, ale účinně. Přednášející budou ze spolupořádajícího Ekologického institutu Veronica v Brně, RNDr. Jan Hollan Ph.D. a RNDr. Yvonna Gaillyová a poskytnou vám cenné praktické rady a návody.

10. listopadu budeme pokračovat s panem Ing. arch Daliborem Borákem, který poradí hlavně těm, kteří ještě nebydlí, jak stavět vkusně, moderně, nízkoenergeticky nebo pasivně a tedy i ekonomicky. Pan architekt pracuje v ateliéru Dobrý dům, s.r.o. v Brně.

Cyklus bude ukončen 8. prosince přednáškou, kterou povedou pracovníci Státního fondu životního prostředí a vysvětlí nám, jak funguje program Zelená úsporám, jak z tohoto programu žádat o finance, co všechno můžeme žádat a co musíme splnit, abychom tuto státní dotaci i jako soukromé osoby získali.

Organizátor:
CEV Pálava, Náměstí 32, Mikulov
WWW stránka:
cev.palava.cz

Kontakt:
Eva ŘEZÁČOVÁ
Kontaktní telefon:
775 740 220
Kontaktní e-mail:
eva@palava.cz