Umístění: Podrobnosti - 56. Valtické vinné trhy

Napsat e-mail Tisk

56. Valtické vinné trhy

Akce Upravit akci

Název akce:
56. Valtické vinné trhy
Datum konání:
05.05.2023 - 06.05.2023
Místo konání:
Valtice, výstavní areál valtického zámku

Popis akce

Ve dnech 5. a 6. května 2023, kdy budou hostit 56. ročník Valtických vinných trhů, dostojí Valtice opět svému označení hlavního města vína. I díky své více než stošedesátileté tradici je akce právem označovaná jako Wimbledon mezi výstavami vín. Akci pořádá společnost Valtické vinné trhy ve spolupráci se Střední vinařskou školou ve Valticích.

Každý rok patří začátkem května prostory renovované jízdárny a Španělské konírny, které dodávají nezapomenutelnou kulisu a patřičnou atmosféru, nejstarší celostátní soutěži vín v České republice s mezinárodní účastí – Valtickým vinným trhům. Pravidelně na ni přijíždí téměř 6 000 návštěvníků, aby ochutnávali vína špičkové úrovně jak z celé České republiky, tak i ze zahraničí.

Počátky Valtických vinných trhů se datují ke sklonku devatenáctého století, ale jejich novodobá historie se začala psát v roce 1967, kdy byl uspořádán první poválečný ročník v současné podobě. Ta je dnes rozdělena do třech částí. Neoficiálním začátkem je sběr vzorků do soutěže. V dubnu pak následuje hodnocení v rámci soutěže a vyvrcholením a největším lákadlem pro veřejnost je pak začátkem května samotná výstava, kde bude většina soutěžních vzorků včetně šampionů k ochutnání.

Organizátor:
společnost Valtické vinné trhy
WWW stránka:
http://www.vinnetrhy.cz/