Umístění: Podrobnosti - Queer parade Brno

Napsat e-mail Tisk

Queer parade Brno

Akce Upravit akci

Queer parade Brno
Název akce:
Queer parade Brno
Datum konání:
26.06.2010 - 26.06.2010
Místo konání:
Brno, náměstí Svobody

Popis akce

Queer parade Brno se uskuteční 26. 6. 2010 - a to právě v Brně. Buďte s námi při tom!

Proč se účastnit průvodu LGBT hrdosti?
Obecným cílem průvodů hrdosti, k jejichž tradici se Queer parade Brno hlásí, je podpora hrdosti a solidarity gay, lesbické, bisexuální a transsexuální komunity, společná oslava různorodosti a vybojovaných práv, která donedávna nebyla samozřejmostí v České republice, ani na západ od nás - a v mnoha zemích světa nejsou ani dnes. Průvody jsou barevnou připomínkou společného hnutí za lidská práva a jeho potenciálu.
Shromáždění LGBT komunity a jejích přátel, která ve velkých městech Evropy navštěvují statisíce obyvatel, připomínají také konkrétní politická a společenská témata. V České republice můžeme zmínit upření práva adopce lidem žijícím v registrovaném partnerství, šikanu ve školách a mnohá další. Vždy však jde o společnou oslavu, duhový barevný den, který je silným nezapomenutelným zážitkem.


Záštitu pro Queer Parade Brno 2010 laskavě poskytli: Zuzana Brzobohatá, poslankyně Evropského parlamentu, Martin Ander, náměstek primátora Statutárního města Brna, Džamila Stehlíková, předsedkyně výboru pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v politice při Radě vlády pro rovné příležitosti žen a mužů. Vzkaz podpory zaslali také z The European Parliament's Intergroup on LGBT Rights.


Organizátoři jsou rádi, že v Brně na průvodu budou 26. června moci přivítat některé z výše zmíněných osobností, dále významného gay aktivistu Jiřího Hromadu a další kolegy/ně. Ze zahraničních hostí potvrdila účast švýcarská zpěvačka a lesbická aktivistka Bettina Schelker a organizátorka londýnské výstavy "PRIDE Solidarity. The Fall of the Wall Meets Stonewall" Clare Dimyon.


Aktuálně na webu GayNet.cz můžete najít rozhovory s různými osobnostmi na téma LGBT práv a komunity, ale také jejich názoru na Queer parade, které vyjadřují podporu. Mezi oslovenými zatím byli: Bořek Slezáček, Jolana Voldánová, Petr Zvěřina, Samer Issa, Aneta Langerová.

Organizátor:
Holky v brně, Stud
WWW stránka:
www.queerparade.cz

Kontaktní e-mail:
info@queerparade.cz