Umístění: Jižní Morava Ekonomika Zelené úřadování bylo oceněno

Zelené úřadování bylo oceněno

Třídíte odpad, používáte recyklovaný papír, podporujete používání ekologických čisticích prostředků, cyklodopravu zaměstnanců a občanů, kolik úředníků jste proškolili v této oblasti? Na takové otázky odpovídaly státní subjekty, zapojené do soutěže „O ekologicky nejpříznivější provoz úřadu či instituce“.
Soutěž se uskutečnila již potřetí – poprvé v roce 2006, kdy se přihlásilo celkem 12 soutěžících, o rok později se přihlásilo 52 a letos 36 účastníků. Vyhodnocení soutěže provedli nezávisle na sobě zástupci Krajské koordinační skupiny a Ekologický institut Veronica. Výsledky vyhlásil 16. září ředitel Krajského úřadu Jihomoravského kraje Jiří Crha, a to ve dvou kategoriích – obecní úřady, pověřené obecní úřady a instituce.

ekologie

 

A kdo stanul na stupínku vítězů a odnesl si „ekologický“ certifikát ředitele krajského úřadu? Mezi obecními úřady zvítězily Topolany, druhé byly Viničné Šumice a třetí městys Prosiměřice. Ve druhé kategorii byl jako nejekologičtější vyhodnocen provoz Kanceláře veřejného ochránce práv v Brně, na dalších příčkách se umístily Městský úřad Kyjov a Městský úřad Hustopeče.
Dále byla udělena „zvláštní ocenění“, a to Nejvyššímu státnímu zastupitelství v Brně za největší pokrok v ekologizaci provozu, Magistrátu města Brna za výhradní používání ekologických čisticích prostředků při úklidu magistrátních budov, Městskému úřadu Kuřim za zavedení systému třídění biologického odpadu v budově úřadu a Obecnímu úřadu Velká nad Veličkou za ekologickou dopravu všech zaměstnanců úřadu.


Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle BuzzTip redakci