Degustace Domaine de Nidolères
Akce
- Název akce:
- Degustace Domaine de Nidolères
- Datum konání:
- 05.11.2010
- Místo konání:
- Restaurace La Bouchée, Údolní 33 Brno
Popis akce
Degustace Domaine de Nidolères aneb CO MÁ SPOLEČNÉHO BRNĚNSKÝ PODNIK LA BOUCHÉE A NEJLEPŠÍ RESTAURANT SVĚTA - EL BULLI?
V obou můžete ochutnat víno Raphaelle 2006 zařazené mezi 100 nej vín světa. V rámci degustace, kterou jsme přichystali na tento pátek 5.10., budou otevřeny jediné 4 lahve, které se nacházejí v České republice, ale také další vína z Domaine de Nidolères. Uvede je osobně majitel vinařství Pierre Escudié, jeho žena Martine bude spolu s naším šéfkuchařem v kuchyni a společně připraví pro hosty večera jídla podle starých rodinných receptů vycházejících z katalánské kuchyně.
5.11.2010 od 19h, restaurace La Bouchée, Údolní 33 Brno, www.labouchee.cz
DOMAINE DE NIDOLÈRES
Domaine de Nidolères je po osm generací rodinný podnik, zahrnující krom vinařství i vyhlášenou malebnou hospůdku Auberge de Nidolères. Auberge řídí Martine, manželka vinaře Pierra Escudié, kterého vína se úžasně snoubí s její převážně katalánskou kuchyní.
Rodina Pierra Escudié hospodaří na téměř 50 ha, její vinice je situována poblíž vesnice Tresserre na čtvrtohorních terasách tvořených jíly, pískovcem a štěrkem. Z vinic je nádherný výhled na pohoří Albères, které je součástí Východních Pyrenejí. Téměř devadesátiletá réva dává vínům z Nidolères jejich osobitost a bohatost.
Pierre si získal pověst svérazného vinaře, který vyrábí ryze přírodní koncentrovaná a kořenitá vína a který ve svém vinařství téměř vůbec nepoužívá dubové sudy. Červená vína mohou díky silné struktuře zrát minimálně 10 let. Bílá a růžová se vyznačují výrazným charakterem, který z nich dělá velká gastronomická vína. Část vín je jen částečně filtrována a část nesířena. Jeho přírodně sladká fortifikována vína jsou vyhlášena a občas se mu podaří i lahůdka – výběr z cibéb – naposled v roce 2005.
Každý rok některé z jeho vín získá minimálně 90 bodů od renomovaných hodnotitelů a jedno z vín – Raphaelle 2006 – bylo v roce 2009 vybráno restaurací El Bulli Ferrana Adrii, která dlouhodobě kraluje žebříčku Michelin i dalším prestižním výběrům a kde se na rezervaci čeká až dva roky. Stejné víno zařadil Andreas Larsson mezi 100 nej vín světa.
VÍNO DOMAINE DE NIDOLÈRES & DEGUSTAČNÍ MENU 5.11.2010 v 19h
- Verema de San Marti 2005 & Foie gras pošírované ve stejném víně, podávané na perníkové podestýlce
- La Raphaelle 2008 & Carpaccio připravené z kachních prsou, ochucené cibulovou marmeládou a čerstvou rukolou
- La Justine 2008 & Vepřová panenka na grilu krájená na tenké plátky přelitá omáčkou ze sýra Saint Agur
- La Pierroune 2007 & Jehněčí karé po katalánsku na rozmarýnu a ančovičkách
- L’Angelette 2007 & Boules de Picoulat – jihofrancouzská specialita - masové koule s omáčkou z hříbků a bílých fazolí
- Raphaelle 2006
- Muscat de Rivesaltes 2009 & Tradiční francouzský ovocný koláč zdobený šlehanou smetanou
Cena menu a vína: 1380 Kč
- Organizátor:
- Restaurace La Bouchée, Údolní 33 Brno
- WWW stránka:
- www.labouchee.cz
- Kontakt:
- Lucie Frgalová
- Kontaktní telefon:
- 605 046 751
- Kontaktní e-mail:
- labouchee@labouchee.cz
EventList powered by schlu.net