Umístění: Podrobnosti - Táta dneska frčí – tátové slaví, děti se baví

Napsat e-mail Tisk

Táta dneska frčí – tátové slaví, děti se baví

Akce Upravit akci

Název akce:
Táta dneska frčí – tátové slaví, děti se baví
Datum konání:
05.06.2010
Místo konání:
Ivančice

Popis akce



V rámci Mezinárodního hudebního festivalu 13 měst CONCENTUS MORAVIAE vypukne v sobotu 5. června 2010 od 15 hodin v Ivančicích veselé odpoledne pro rodiny s dětmi. Osobní záštitu nad akcí převzal hejtman Jihomoravského kraje, pan Michal Hašek.

Zváni jsou především tatínkové s dětmi (ale i maminky), aby přišli společně oslavit Den otců, který letos připadá na 20. června. Mohou prožít několik příběhů žabáků Kvaka a Žbluňka v podání brněnského Divadla Líšeň, vyzkoušet si žonglérskou dílnu Cirkusu LeGrando, naučit se pár triků
od kouzelníka Jiřího Hadaše nebo si společně zabubnovat. Mateřská centra z Jihomoravského kraje a Vysočiny připravila stanoviště plná soutěží a kreativních dílen. Bohatý program zpestří vystoupení žáků ivančické ZUŠ Alfonse Muchy a výstava „Jak se žije v mateřských centrech“.

Akci připravili pořadatelé MHF 13 měst CONCENTUS MORAVIAE ve spolupráci se Sítí mateřských center, Rodinným centrem Měsíční houpačka, městem Ivančice a generálním partnerem festivalu, SKUPINOU ČEZ.

„Propojit kampaň Sítě MC Táta dneska frčí s festivalem Concentus Moraviae byl vloni skvělý nápad a těší nás, že se z něho stává tradice, která neotřelým způsobem přiblíží festival rodinám s dětmi,“ vysvětluje přínos akce Rut Kolínská, prezidentka Sítě MC.

„Každoročně slavíme v elektrárně Svátek matek, kterým oceňujeme práci žen, našich kolegyň, partnerek, maminek. Neoslavit Den otců by bylo nespravedlivé“, říká s úsměvem Petr Spilka, tiskový mluvčí Jaderné elektrárny Dukovany, elektrárny Skupiny ČEZ, která podporuje kromě jiných oblastí také kulturu prostřednictvím podpory mnoha významných festivalů, které jsou pořádány právě v okolí elektrárny.

WWW stránka:
www.concentus-moraviae.cz,