Umístění: Společnost Zajímavosti Soutěž o nejlepší český knedlík zná svého vítěze

Soutěž o nejlepší český knedlík zná svého vítěze

Brno, 2. dubna 2010 - Sobotní Zlín byl ve znamení gastronomie. Uskutečnilo se tu totiž druhé kolo soutěže Czech Food Cup a čtvrtý ročník klání o nejlepší český knedlík. Nejvíce zabodovala brněnská restaurace Moravská chalupa, která si odnesla celkem tři ocenění.

Knedlik

 

Do zlínského kola letošní soutěže o nejlepší houskový knedlík se přihlásilo 9 šéfkuchařů ze špičkových restaurací a hotelů z Moravy a Slezska. Klání organizuje Rada pro mezinárodní vztahy pod záštitou senátora pana Karla Schwarzenberga ve spolupráci s Českou centrálou cestovního ruchu CzechTourism, a s partnerem Hamé, výrobcem trvanlivých, chlazených a konzervovaných potravin. Vítězem zlínského kola, které proběhlo současně se soutěží o nejlepší regionální jídlo a nejlepší koprovou omáčku, se stala restaurace Moravská chalupa z Brna, zastoupená šéfkuchařem Pavlem Obrovským (na snímku). Zajímavým faktem je, že Moravská chalupa získala ještě další hlavní cenu – za nejlepší koprovou omáčku, a to jak od odborné poroty, tak od návštěvníků. Obvykle se nestává, že se odborníci shodnou ve svém úsudku s publikem, ale koprovka Pavla Obrovského byla tak chutná a intenzivní, že jí nikdo neodolal.

Restaurace Moravská chalupa Orea Hotelu Voroněž z Brna vybojovala Cenu veřejnosti. V improvizovanou kuchyni soutěže se proměnil sál Masters of Rock Café. V soutěži, jejíž finálové kolo se odehraje 1. května v Karlových Varech, se utkali kuchaři vybraných moravských restaurací s certifikáte Czech Specials. Soutěžním pokrmem byla koprová omáčka a dále libovolná regionální specialita či specialita šéfa kuchyně.

Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle BuzzTip redakci