Umístění: Kultura Divadlo a film Brněnský antioskar 2010

Brněnský antioskar 2010

Brno, 15. února 2010 - Centrum volného času Legato pořádá devátý ročník populární přehlídky ztřeštěných amatérských filmů. Recesivní přehlídka nabízí nekoukatelné filmy, které vznikly původně jen proto, aby se pobavili sami tvůrci. Společný mají pokus o zobrazení dramatického děje, tedy jednání postav v rolích.

antioskar

 

Součástí přehlídky je „oceňování“ přihlášených filmů v kategoriích Nejulítlejší film, Nejlepší umělecký záměr a Cena diváka. Filmy vybírá „odporná“ porota složená ponejvíce ze studentů filmové vědy, filmových nadšenců a filmových kritiků. „Ocenění“ dostanou pozlacenou originální keramickou, ale většinou moduritovou sošku oskara. O tom, že se jedná o ojedinělou, recesní akci, jejímž cílem je se řádně pobavit, netřeba diskutovat…

Akci moderuje dvojice hlasatelů, kteří vše berou naprosto „pseudointelektuálně“ vážně, což je v ostrém kontrastu s předváděnými filmy. Z původně nadšeneckého festivalu pro pár kamarádů se vyvinula unikátní přehlídka filmů z celé ČR i ze Slovenska.  Někteří videoamatéři účastnící se dřívějších ročníků dnes dokonce dobývají Hollywood (Robin Kašpařík a jeho film Seance), nebo kdysi soutěžní film Jana Votýpky „Krvavá zásilka“ se prodává na DVD.

Programu se pravidelně účastní na 200 spokojených diváků. Lidové vstupné činí 30 Kč.
Termín: 26. února 2010 od 18.00, uzávěrka na dodání „prací“ 19.2.2010.
Místo konání: Centrum volného času Legato, Stamicova 7, Brno, 623 00, začátek v 18.00 hod.
Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle BuzzTip redakci