· Pane Maňáku, jaký je sortiment Vašeho vinařství?
Vyrábíme řadu krásných, svěžích vín a díky velkému sortimentu od suchých až po sladká vína se zavděčíme snad každému milovníkovi vín.
· Jaké technologie při výrobě vína používáte?
Snažíme se hrozny z vinic redukovat, abychom dosáhli vysoké kvality hroznů a dobré cukernatosti a vyzrálosti. Vše zpracováváme nejmodernější technologií a dodržujeme vysokou kvalitu vína. K dispozici máme jak nejmodernější technologie, tak tradiční prostředky. Vína se zjemňují a dozrávají v dubových barrikových sudech. Kompletně kontrolujeme celou výrobu vína počínaje ošetřením vinic, řezem, redukcí úrody, až po lahvování a expedici.
· Vaše vína dlouhodobě získávají řadu ocenění – jak si jich vážíte?
Ocenění, která naše vína získala v loňském roce, svědčí o tom, že jsme se vydali správnou cestou. Pro každého výrobce vína, jsou ocenění z domácích i mezinárodních výstav důležitá. Asi nejvíce si vážíme ocenění, zlaté medaile z nejprestižnější výstavy světa Vinalies Internationales v Paříži za Rulandské šedé 2007, zlaté a pěti stříbrných na Weinparáde v Rakouském Poysdorfu za Cabernet Morávia a Cabernet Sauvignon a dvou zlatých medailí ve Slovinské Ljubljaně za Rulandské šedé a Merlot.
Jednu z nejcennějších medailí jsme získali také v San Francisku International Wine Competition za Sylvánské zelené. Z domácích výstav nás v loňském roce potěšily medaile z Valtických vinných trhů a cena hejtmana Jihomoravského kraje za nejvýše hodnocené Moravské víno Cabernet Sauvignon 2008. Naše vinařství se také opět zařadilo mezi nejúspěšnější vinařství na Salónu vín České republiky.
Letošní ocenění
Salon vín 2010 – zařazení do 100 oceněných vín (Cabernet sauvignon výběr z hroznů 2008)
Grand Prix Vinex: 3 diplomy a 10. nejlépe hodnocená vinařská firma
Vinum Juvenale - vítěz kategorie (hodnocení mladých vín, přes 1000 vzorků).
Vinalies International Paris 2010 stříbrná medaile
Více informací na www.vinarstvi-manak.cz