Umístění: Jižní Morava Ekonomika Hodonín se přihlásil do projektu, jež má pomáhat skloubit práci a rodinu

Hodonín se přihlásil do projektu, jež má pomáhat skloubit práci a rodinu

Hodonín, 8. prosince 2011 (MEDIAFAX) - Rada Hodonína schválila přihlášku města do projektu s názvem Rodina a zaměstnání, jehož cílem je napomáhat skloubení zaměstnání a rodiny a zároveň zvyšovat efektivitu práce v podniku. Ve čtvrtek to řekla Lucie Švecová z hodonínské radnice.

kancelar-domaci-zena-dite250

 

Audit je společným projektem ministerstva práce a sociálních věcí a Národního centra pro rodinu. "Výzkumy dokazují, že prorodinné klima ve společnostech významně přispívá nejen k růstu produktivity práce, ale buduje i prestiž podniku nebo organizace navenek," uvedla Švecová.

Na firmy a organizace, které se do projektu zapojí, čeká spolupráce s odborným poradcem a audit, který jim může napomoct ke zvýšení motivace zaměstnanců nebo snížení nákladů způsobených změnou zaměstnanců.

Audit vytvořila v roce 1998 nadace Hertie v Německu. Ve stejném roce jej převzalo Rakousko a postupně spolupracovalo na jeho dalším vývoji. V současné době jej používá mnoho německých, rakouských i italských organizací a nyní se začíná uplatňovat také v České republice.

Lenka Horáková

Související články:
Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle BuzzTip redakci