Umístění: Jižní Morava Ekonomika Jídlo z blízka jako motor regionální ekonomiky

Jídlo z blízka jako motor regionální ekonomiky

Brno, 2. března 2012 - Desátého dubna proběhne v Brně konference, jež představí příklady z domácí i zahraniční praxe v oblasti využití místních gastronomických tradic a regionálních produktů k rozvoji udržitelných forem gastronomie a cestovního ruchu.

jidlo-z-blizka

 

Významní experti se podělí o poznatky v oblasti zapojování gurmánských tradic a dědictví do řízení turistických destinací, výhod „jídla z blízka“ pro místní ekonomiku a podnikatele, kultury jídla a další témata.  Konference je určena odborné veřejnosti z řad podnikatelů v oboru obchodu a cestovního ruchu, gastronomie a veřejného stravování, zemědělství a výroby potravin, úředníků místní a regionální správy a akademické obce.

Během dne budou mít účastníci konference možnost ochutnat občerstvení a oběd z regionálních potravin, připravených dle zásad Slow Food. Záštitu konferenci poskytl hejtman Jihomoravského kraje pan Michal Hašek.

Základní informace:
Termín: 10. 4. 2012
Místo: Školicí centrum Krajského úřadu JM kraje, Cejl 73, Brno
Registrace: www.jidlozblizka.cz, do 7. 3. vstupné zvýhodněno

(red), ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:
Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle BuzzTip redakci