Umístění: Jižní Morava Ekonomika Zlaté plody jižní Moravy

Zlaté plody jižní Moravy

Na počátku roku 2008 vyhlásil Jihomoravský kraj hodnotitelskou soutěž na podporu potravinářských výrobců a výrobků na svém území. Soutěž pod novým názvem „Zlaté plody jižní Moravy“, v níž dal příležitost malým i velkým výrobcům ucházet se o prestižní ocenění už na počátku roku a následně udělená ocenění marketingově využít. Odborná komise v 9 vyhlášených kategoriích udělila ocenění podle přísných kritérií jen těm nejlepším. Celkem bylo dosud oceněno 14 výrobců za 16 svých výrobků. Oceněné výrobky mohou výrobci označovat podle závazných pravidel symbolickou pečetí s názvem soutěže a upozornit tak prodejce i spotřebitele na mimořádnou kvalitu svých potravin a potravinářských výrobků, garantovanou Jihomoravským krajem. Hlavním odborným garantem hodnotící soutěže byla Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Na hodnocení se podílely i odborníci z Mendelovy zemědělská a lesnická univerzity, Veterinární a farmaceutické univerzity a dalších institucí...

Zlaté plody jižní Moravy

 
Dalším důležitým marketingovým záměrem je pomocí ocenění a certifikace značkou soutěže vytvořit nástroj pro podporu výrobců při zavádění typických potravinářských produktů jižní Moravy mimo jiné i pro oblast cestovního ruchu.
Pro širší obchodní a marketingovou podporu byla 23. února 2008 provedena také spotřebitelská degustace laickou veřejností v nákupním centru Olympia v Brně – Modřicích.
Všem oceněným výrobcům byla nabídnuta následná výstavní prezentace „Zlatých plodů jižní Moravy 2008„ na Mezinárodních potravinářských veletrzích SALIMA v expozici Jihomoravského kraje. Propagace oceněných výrobků proběhla i v rámci konání Jihomoravských dožínek ve Vyškově dne 31.8.2008 a dále proběhne i na Velvyslanectví České republiky ve Vídni v rámci Svatováclavského posvícení dne 2.10.2008.
Ve dnech 29.9. - 11.10.2008 proběhne další propagace oceněných výrobků formou ochutnávek ve čtyřech prodejnách maloobchodního řetězce Brněnka.

Jedná se o tyto prodejny:
Purkyňova 35d – supermarket (Obchodní a bytový komplex Eden Brno - Královo Pole)
Náměstí Míru 1 – samoobsluha (Brno – Masarykova čtvrt)
Libušina třída 23 – samoobsluha (Brno – Kohoutovice)
Cihlářská 24/26 – samoobsluha (Brno – Střed)

Slavnostní zahájení těchto dnů plných chuti a vůně proběhne dne 29.9.2008 ve 12:00 h v prostorách supermarketu Brněnka na ulici Purkyňova 35d.
Nejširší laická veřejnost tak bude mít možnost ochutnat to nejlepší z plodů jižní Moravy a zajisté budou mile překvapeni jejich kvalitou a výtečnou chutí.
Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle BuzzTip redakci

Komentáře a dotazy k produktu  

 
0 #1 2008-10-24 13:55
Znám... skoro dokonale, každý hrozen, každý klas a každou kapku.. v této chvíli se zasním a podlehnu sentimentu... ano... máte fascinující sortiment a kvalitu..... mňam:-)))). Jen znalec a Jihomoravan pochopí, že v této chvíli nežertuji.....
Citovat