V kraji mezi 19. říjnem a 2. listopadem zdražilo 18 z 26 sledovaných potravin, osm jich naopak zlevnilo.
Nejvýraznější zdražení statistici na jihu Moravy zaznamenali u těstovin, a to o 12,6 procenta na 37,47 Kč/kg. To je v zemi nejvíce. Zákazníci si však připlatí například i za hovězí maso, šunkový salám, eidamskou cihlu, vejce, máslo či rostlinné máslo
Nejvíce poklesla cena mrkve, a to o 4,9 procenta. Kilogram lze koupit za 13,28 Kč, což je o zhruba korunu pod celostátním průměrem. Obchodníci upravili směrem dolů například i ceny paprik, cukru, rýže či mléka.
Za poslední dva týdny obchodníci v České republice nejvíce zdražili rajská jablka, o 9,2 procenta na 45,63 koruny za jeden kilogram. Dražší jsou i vejce, rostlinné máslo, pšeničná mouka, těstoviny, chléb, pečivo či pivo. Naopak nejvíce zlevnil krystalový cukr, a to o 4,4 procenta na 17,27 koruny za kilogram. Spolu s cukrem snížili čeští obchodníci například také cenu kuchaných kuřat, mléka, rýže, pomerančů nebo mrkve.