Umístění: Kultura Ostatni Grand Restaurant Festival se rozšířil do Brna

Grand Restaurant Festival se rozšířil do Brna

Brno, 26. ledna 2011 - Po úspěšném prvním ročníku, který navštívilo 7 055 hostů, se GRAND RESTAURANT FESTIVAL rozšířil i do mimopražských restaurací. Gastronomická událost roku probíhá od 15. 1. do 15. 2. 2011 v těchto městech: Praha, Brno, Karlovy Vary, Liberec, Nepomuk, Olomouc, Ostrava, Plzeň. V průběhu jednoho měsíce můžete ochutnat luxusní delikatesy za festivalové ceny.

zena-restaurace250

 


V Brně se účastní šest restaurací, které získaly vysoké hodnocení v publikaci Maurerův výběr Grand Restaurant. Například restaurace Koishi fish & sushi se stala skokanem roku v žebříčku a umístila se v TOP 10. „Během prvního ročníku zimního festivalu se nám ozvaly některé restaurace z Moravy, že mají zájem o účast, proto jsme se letos rozhodli o rozšíření do dalších sedmi měst. Věřím, že dobré jídlo nemá hranice,“ vysvětluje organizátor festivalu a vydavatel publikace Pavel Maurer.

Festivalové restaurace v Brně: Hansen, Koishi fish & sushi, La Bouchée, Noem Arch, U Kastelána a Valoria.

Mistrovský kousek šéfkuchaře, nejlepší jídlo od maminky, regionální/národní specialita nebo celé degustační menu nabídnou návštěvníkům v rámci GRAND RESTAURANT FESTIVALU šéfkuchaři TOP restaurací. „Grand Restaurant Festival běží od 15. ledna a v tuto chvíli máme již přes 11 500 objednávek, jenom v Brně je to 1 290 rezervací. Po Praze si Brno vede nejlépe. Dá se i říct, že mimopražské restaurace se více snaží a předhánějí se mezi sebou. O tom svědčí i množství speciálních nabídek či akcí v rámci festivalu,“ říká tisková mluvčí festivalu, Dominika Vrkotová.

grandrestaurantfestival468

Některé brněnské restaurace si připravily pro hosty Grand Restaurant Festivalu speciální nabídku. Například v Hansen restaurantu v Besedním domě, potěšeni pozitivními ohlasy hostů, připravili pro všechny návštěvníky překvapení. Jako aperitiv si hosté vychutnají sklenku italského sektu Valsé Contarini. Po hlavním chodu je pro ně přichystán desert v podobě tradiční pečené švestky se žloutkovým krémem a makovým nočkem.

V restauraci La Bouchée vám nabídnou ke každému chodu pro porovnání ochutnávku ne jednoho, ale hned dvou vín – vyzkoušíte si, jak se vzájemně liší, jak harmonizují a mění chuť s daným pokrmem. A jako sladkou tečku na závěr degustace vám připraví ledovou višničku v hořké čokoládě na medovém crème fraîche.


Doporučujeme také článek: Vynikající úspěch našich vín na největší světové soutěži AWC Vienna



V restauraci Noem Arch vám nabídnou ke každému festivalovému pokrmu amouse- bouche na začátek, jako pozornost šéfkuchaře, na konci degustace čokoládový košíček s citrónovým krémem, ozdobený cvrčkem v karamelu. I restaurace Valoria nabízí jako pozornost amuse-bouche a na závěr domácí čokoládové pralinky.

Grand Restaurant Festival probíhá od 15.1. do 15.2. 2011. K tomu, abyste se mohli zúčastnit GRAND RESTAURANT FESTIVALU, musíte mít zakoupenou festivalovou ochutnávku ve vámi vybrané restauraci na příslušný den a čas. Prodej na www.grandrestaurantfestival.cz. Ochutnávky jsou v rozmezí od 200 Kč do 600 Kč. Vybírat můžete z mnoha variant. Připraveny jsou opět speciální dárkové poukazy.

Festivalová nabídka jídel:


Hansen
hansen250

Regionální / národní specialita
Filátko punkevního pstruha na hnědém másle, kroupové rizoto s čerstvou majoránkou, jemná křenová omáčka; Ryzlink vlašský 2008 - Vinná škola Valtice

Mistrovský kousek šéfkuchaře
Telecí líčko dušené na víně, kořenová zelenina konfitovaná v másle, cibulové pyré s fines herbes; Frankovka 2005 - Vinná škola Valtice

Nejlepší jídlo od maminky
Vepřové karé zapečené ve smetanových bramborách s tymiánem, domácí nakládané houby přímo od maminky; André 2009 - Stanislav Mádl, Velké Bílovice


Koishi fish & sushi
koishi250

Regionální / národní specialita

Sushi set - 6 × maki, 2 × nigiri

Mistrovský kousek šéfkuchaře
Bouillabaisse - připravená na japonský způsob s kousky ryb a mořských plodů

Nejlepší jídlo od maminky
Losos Amiyaki - pečený marinovaný losos s nakládaným zázvorem a wasabi, vařená rýže


La Bouchée
labouchee250

Regionální / národní specialita

Bio jehněčí z moravských Bílých Karpat pomalu pečené s čerstvým rozmarýnem, přelité vlastním demi-glace, položené na karotkovém pyré

Mistrovský kousek šéfkuchaře
Slávky připravené na ryzlinku s kořenovou zeleninou julienne a čerstvými bylinkami, podávané s francouzskou bílou bagetkou
 
Nejlepší jídlo od maminky
Králík dušený na sladké paprice se špetkou tymiánu, zjemněný smetanou, doplněný domácími krupicovými noky


Noem Arch
noemarch250

Regionální / národní specialita

Na hruškovém dřevě prouzená filátka z punkevního pstruha, podávaná na bramborovo-hráškovém pyré

Mistrovský kousek šéfkuchaře
Konfitovaná kostka z telecích líček s petrželkovou pěnou, podávaná se zelnými placičkami prokládanými hříbkovým ragú

Nejlepší jídlo od maminky
Špikovaná kančí kýta v jalovcovém prachu, podávaná se šípkovou omáčkou a domácími "hrnkovými" knedlíky


U Kastelána
ukastelana250

Regionální / národní specialita

Telecí dršťky s omáčkou z kyselých okurek s tvarohovým mini knedlíčkem s pažitkou

Mistrovský kousek šéfkuchaře
Konfitovaná kachna s pečeným červeným zelím s kaštany a jablky

Nejlepší jídlo od maminky
Čokoládová bábovka s červeným vínem


Valoria
valoria250

Regionální / národní specialita

Marinovaný srnčí hřbet s domácí svíčkovou provoněnou brusinkami, podávaný s žemlovým knedlíkem s jablky

Mistrovský kousek šéfkuchaře
Halibut pečený na olivovém oleji s lanýži, máslové rizoto se smrži a chřestem, omáčka Vierge
 
Nejlepší jídlo od maminky
Konfitovaná telecí líčka na koprové omáčce s karlovarským knedlíkem


Související články:
Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle BuzzTip redakci