Umístění: Jižní Morava Ekonomika Soutěž o nejlepšího jihomoravského podnikatele opět odstartovala

Soutěž o nejlepšího jihomoravského podnikatele opět odstartovala

Brno, 27. září 2019 – Společnost EY vyhlašuje patnáctý ročník soutěže o titul EY Podnikatel roku Jihomoravského kraje. Nominujte do soutěže inspirativního podnikatele, který mění svět k lepšímu. Tím může být fyzická osoba, vlastník nebo spoluvlastník obchodní společnosti, který má rozhodující vliv na její řízení a aktivně působí v jejím vedení. Tato společnost musí existovat minimálně dva roky a mít alespoň osm stálých zaměstnanců. Porotu soutěže zajímají hospodářské výsledky a také výjimečný podnikatelský příběh.

podnikatel roku ey 2019

 

Loňskými krajskými a následně celorepublikovými vítězi soutěže EY Podnikatel roku 2018 České republiky se stala manželská dvojice František Fabičovic a Radka Prokopová ze společnosti Alca plast. Jejich společnost patří mezi nejvýznamnější dodavatele sanitární techniky na světě. Jihomoravský kraj dlouhodobě potvrzuje své prvenství i v technologické oblasti a ze všech krajů republiky drží počtem technologických vítězů a držitelů titulu EY Technologický podnikatel roku prvenství. Společně s regionem Praha se pyšní nejvyšším počtem startupistů, kteří v soutěži EY Podnikatel roku každoročně měří síly.

„V Jihomoravském kraji působí mnoho úspěšných firem, které svou působností přesahují hranice naší země. V loňském ročníku soutěže EY Podnikatel roku jsme zde nalezli i manžele Radku Prokopovou a Františka Fabičovice ze společnosti Alca plast, kteří získali krajský i celorepublikový titul pro nejlepší podnikatele a reprezentovali Česko na světovém finále soutěže v Monte Carlu. V Jihomoravském kraji se jistě najde spousta dalších úspěšných podnikatelů, které zatím neznáme. Velmi ráda bych vyzvala veřejnost, aby nám pomohla objevit inspirativní podnikatelské osobnosti, které jdou ostatním příkladem a mění svět k lepšímu,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a ve střední a jihovýchodní Evropě.

„Jižní Morava patří v rámci soutěže EY Podnikatel roku k těm nejúspěšnějším – za dobu konání z našeho regionu vzešla už řada vítězů celostátního kola. Ocenění v ní získávají vždy klíčové osobnosti ve firmách – ti, kdo nesou všechna podnikatelská rizika, a zároveň naplňují své ambice a cíle. Vítězové předcházejících ročníků nasadili laťku vysoko. Věřím, že v této tradici pokračují další osobnosti, které budeme moci poznat prostřednictvím tohoto ročníku soutěže,“ uvedl Bohumil Šimek, hejtman Jihomoravského kraje.

„Výhra v krajském kole soutěže byla pro nás i naše zaměstnance zadostiučiněním za všechno to úsilí, jež stálo za vybudováním úspěšné a soběstačné firmy, která má současně přínos pro zákazníky i celý region. Podnikatelé z Jihomoravského kraje jsou tradičně úspěšní v celorepublikovém finále, takže se těšíme na další skvělé firmy z našeho regionu,“ uvádí Radka Prokopová a František Fabičovic, majitelé společnosti Alca plast, s.r.o., držitelé titulů EY Podnikatel roku 2018 Jihomoravského kraje a EY Podnikatel roku 2018 České republiky.

„Věřím, že podnikání je jedním z nejsilnějších nástrojů, kterým můžeme změnit svět k lepšímu. Když lidem jejich práce dává smysl, jsou potom úspěšní a spokojení zároveň. A ocenění podnikatelé z minulých let jsou toho důkazem. Mě těší, že mnoho z nich působí na jižní Moravě. Někteří z nich s JICem úzce spolupracovali a znám je osobně. Ocenění si za úsilí, trpělivost a hlavně odvahu podnikat zaslouží. A věřím, že na ně navážou další jihomoravští podnikatelé. Právě jejich příběhy jsou totiž pro ostatní tou nejlepší inspirací a motivací,“ uvedl Petr Chládek, ředitel JIC.


Související články:
Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle BuzzTip redakci