V České republice ve sledovaném období mezi 13. březnem a 11. dubnem klesly ceny 17 z 26 sledovaných potravin. Naopak devět jich zdražilo. Nejvýrazněji zlevnila vejce (-19,64 %), ovšem zde se jednalo o drobnou korekci v porovnání s výrazným zdražením (+66,87 %) na přelomu února a března. Deset kusů se dá aktuálně pořídit v průměru za 41,09 Kč. Nejlevnější je Karlovarský kraj (36,82 Kč), naopak v Jihočeském kraji je cena desetikusového balení o téměř 10 korun vyšší (46,46 Kč).
Zlevnění v řádu desítek procent zaznamenaly také papriky (-16,12 %, 64,14 Kč/kg) a banány (-11,59 %, 32,03 Kč/kg).
Opačný cenový pohyb zaznamenali statistici zejména u mrkve (+12,10 %, 17,79 Kč/kg). Nejdražší je na Vysočině (19,25 Kč), naopak nejlevnější v Karlovarském kraji (15,82 Kč). U ostatních potravin nebyl cenový pohyb vzhůru příliš výrazný, za zmínku stojí ještě kuřata (+5,78 %, 62,58 Kč/kg) a jablka (+3,87 %, 29,55 Kč).
V jednotlivých krajích se spotřebitelské ceny zjišťují u malého souboru prodejen. Uváděné ceny mají orientační charakter.