Umístění: Jižní Morava Ekonomika Moravský Krumlov připravil nové pozemky pro rodinné domy, zájem je velký

Moravský Krumlov připravil nové pozemky pro rodinné domy, zájem je velký

Moravský Krumlov, 28. února 2022 – Sedm nových stavebních míst určených pro rodinné domy připravilo město Moravský Krumlov v místní části Polánka. Aktuálně se pracuje na zasíťování pozemků, které jsou v režii města. Inženýrské sítě budou položené a připravené pro stavebníky nejpozději koncem léta letošního roku.

dum rodina pozemek stavba

 

„Vnímáme zájem lidí o stavební pozemky, na kterých by si mohli postavit vlastní rodinný dům. V loňském roce jsme dokončili projektovou přípravu sedmi parcel a počítáme s tím, že do konce letošního roku budou mít své majitele. Prodej zasíťovaných pozemků uskutečníme formou elektronické aukce,“ informuje místostarosta města Moravský Krumlov Zdeněk Juránek a dodává, že v podmínce smlouvy o prodeji bude ustanovení, aby do sedmi let majitel postavil rodinný dům. Podle místostarosty Juránka se město chce vyhnout spekulantům.

O stavební místa je zájem především u mladých rodin
Současné stavební pozemky nejsou v posledních letech jediné, které v této lokalitě město připravilo. Před šesti lety došlo k zasíťování celkem dvanácti stavebních pozemků. Dnes už na nich stojí rodinné domy, ve kterých bydlí převážně rodiny s dětmi. „Koupili je lidé z města a okolí, kteří se zde chtěli usadit. Jsem rád, že jsme tento demografický vývoj podchytili v loňském roce i rekonstrukcí a znovuzprovozněním mateřské školky v této místní části,“ říká místostarosta města Moravský Krumlov Zdeněk Juránek.

V lokalitě Novosady se městu podařilo v minulých letech připravit celkem 45 nových stavebních míst. Majitelé na nich už staví rodinné domy. Podle Zdeňka Juránka zde město vlastní ještě část pozemků, ze kterých lze vytvořit jedenáct parcel. Letos je chtějí připravit tak, aby se co nejdříve mohly nabídnout zájemcům.


Související články:
Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle BuzzTip redakci